Genel Bilgi ve İçerikler

Zayıf Şeker Hastaları Nasıl Kilo Alır?

0

Zayıf şeker hastaları nasıl kilo alır? Günümüzde birçok insanda şeker hastalığı görülmektedir. Özelliklede yaşı ilerlemiş kişilerde. Fakat bildiğimiz gibi sadece yaşa bağlı olan bir hastalık değildir. Çok küçük çok genç yaşlarda da bu hastalığa rastlamak mümkün. Çevremizde belki de sıkça bulunan bu şeker hastalığı nedir? Şeker hastalığını daha kolay anlaşılır olarak, pankreasın yeterli miktarda insülin üretmemesi, ya da üretilen insülini kullanamama durumudur diye tanımlayabiliriz.

İnsülin değeri vücutta bulunan şekerin hücreye girmesini ve hücrede glikojen depolanmasını sağlar. Vücut yeteri kadar insülin direnci sağlamadığı için şeker hücre içine giremez ve kan şekerinin arttığı gözlemlenir bu da şeker hastalığını meydana gelir. Şeker hastaları Tip1 Tip2 olarak ayrılır. Tip1 hastaları genellikle zayıf ve daha genç yaşta olan hasta grubudur. Tip2 şeker hastaları ise obezite kapsamına giren hastalardır. Tip2 şeklinde oluşan şeker hastalığı daha yaygındır.

 Şeker Hastaları Nasıl Kilo Alır?
Şeker Hastaları Nasıl Kilo Alır?

Şeker Hastaları Neden Zayıflar?

Şeker hastalarının birçoğunda obeziteye rastlansa da her şeker hastası obezite oluyor diye bir durum söz konusu değildir. Zayıflama çoğu zaman isteyerek yapılan bir eylemken Tip1 şeker hastaları için böyle değildir. İki tip şeker hastalığı vardır. Tip1 şeker hastaları çok küçük yaşlarda ve nadir rastlanan hastalıktır. Genellikle yaygın olan şeker hastalığı ise Tip2 şeker hastalığıdır. İşte bu Tip2 şeker hastalarının geneli obezdir fakat normal kilolu insanlarda da görülür. Bir ilaçla geçecek bir süresi olan hastalık değildir. Kronik bir rahatsızlıktır, hayatınız boyunca devam eden bir hastalıktır. Kanser, inme, felç gibi hastalıklara da sebep olabilir.

Kesin geçirici bir tedavisinin olmamasına rağmen, günümüzde şeker hastalarının kullandığı ilaçlar sayesinde glikoz normal seviyede tutularak hasta hayatına devam eder. Çevremizde şeker hastalığı genellikle kilolu insanlarda olur diye bilinse de bazı durumlarda şeker hastalarının zayıfladığı da görülmüştür. Bununda sebebi şeker, hücreye ulaşamadığından vücut enerji üretmek için vücuttaki yağ ve kaslardan enerji üretmeye çalışır. Yağ ve kaslardan yapılan tüketim hastanın da kilo vermesine sebep olur. Hastaların kullandığı çeşitli isim ilaçlar, metabolizmayı kontrol altına alarak kilo verme sorununu çözer.

Zayıf Şeker Hastaları Nasıl Kilo Alır?

Şeker hastalığında ideal normal kiloda kalmak normal kiloya ulaşmak biraz zor olabilir. Bu yüzden zayıflayan şeker hastalarının kilo alması için dikkat edilmesi gereken durumlar vardır. Şeker hastalarının 3 ara öğün 3 ana öğün olmak üzere en az 6 öğün düzenli bir şekilde beslenmeleri gerekir. Öğün sıklıkları, kan şekeri durumlarına göre de değişim gösterebilir. Böylece kan şekeri normal seviyesinde kalabilir, ani kan şekerinin düşme durumu yaşanmaz. Margarin ve tereyağından uzak durulması çok önemlidir. Bu yağlar yerine zeytinyağı, mısır özür, soya yağı gibi yağların tercih edilmesi gereklidir. Besin değerleri yüksek olan gıdalar tüketmek. Kızartılmış kavurulmuş yiyecek ve gıdalardan kızarmalardan uzak durulması gereklidir.

  • Tam tahıllı ekmekler tüketilmelidir.
  • İşlenmiş makarnalardan uzak durulmalı tam tahıllı makarnalar tüketilmelidir.
  • Bol sebze meyve süt nohut tüketimi yapılmalıdır.
  • Yemekten önce sıvı şeylerden uzak durup tüketmemeye dikkat edin.
  • Doğru yağları tüketerek kilo almanızı kolaylaştırırsınız.
  • Kilo alabilmek için yaklaşık günlük 3600 kalori almanız yeterlidir.

Zayıflık, çoğu kişiler tarafından istenmeyen bir durum olarak görünmektedir. Belirli bir kilo altında olmak yaşam kalitesini düşürebilir. Ve zayıf olan kişiler, kendilerine uygun kıyafet bulmakta da zorluk çekebilir. Bununla birlikte aynı zamanda sosyal baskı altında da kalınabilir. Azminiz doğrultusunda sizler de kilo alabilirsiniz.

Zayıf şeker hastaları nasıl kilo alır? Sorusuna sizler için en iyi şekilde cevap vermeye çalıştık. Umarız bu yazımızdan memnun kalmışsınızdır.

 

 

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.