Nasıl Keskin Nişancı Olunur?
Nasıl keskin nişancı olunur? Keskin nişancı orduda askerler içinde özel eğitim alan, nişan almak, isabet ettirmek ve gözlem yapmak gibi birtakım görevleri olan bir asker türüdür. Ayrıca kamuflaj eğitimi de almaktadırlar. Buradaki amaç ise gizlenmek ve düşmanlara görünmeden nişan almaktır. Yani nişan alma ve silah eğitimi keskin nişancıların almış olduğu tek eğitim değildir. Keskin nişancılar askeriye içinde eğitimine en fazla önem verilen askerlerden biridir.
Nasıl Keskin Nişancı Olunur?
Görevleri zordur ve emek gerektirmektedir. Aynı zamanda kabul gören bir iş olduğu için zaman zaman askeriyede “keskin nişancı nasıl olunur?” sorusunu gündeme getirmektedir. Keskin nişancılarda gerekli görülen birtakım departmanlar ve bunların bilgisi vardır. Bunlar şöyle sıralanabilir:
- İSABET:
Normal bir asker hedefini 200 ya da 300 metre uzaktan vurabilecek eğitimi alırken keskin nişancı en az 800 metre uzaktan isabet alacak donanıma sahiptirler. Bir düşmanın sadece bir organına eline ya da parmağına isabet edecek kadar donanımlı keskin nişancılar da mevcuttur.
- KAMUFLAJ:
Bu askerlerin düşman tarafından fark edilmesi halinde görevlerinin hiç bir anlamı kalmamaktadır. Burada gizli atış önem taşımaktadır. Bu sebeple kamuflaj eğitimi verilmekte, askeri donanımları da atış yapacakları alana uygun olmaktadır. Bedenini insan şeklinde göstermeyecek kamuflaj elbiseler giyinip yüzlerini de boyarlar. böylece askeriye içinde bir arkadaşı tarafından bile fark edilmesi oldukça zor olabilmektedir.
- NİŞANCI TÜFEĞİ: Bu araç keskin nişancı için vazgeçilmez araçlardan biridir. Bu tüfekler üzerinde nişancı dürbünü bulunmakta ve en uzaktaki küçük bir cismin bile kolayca fark edilmesini sağlamaktadır.
Keskin Nişancı Nasıl Olunur?
Askeriyede keskin nişancı olmak, silahlarla ilgilenen pek çok kişiye cazip gelmektedir. Ancak keskin nişancı olmak için de belli kurallar mevcuttur. Bu kurallar keskin nişancı nasıl olunur sorusunun cevabıdır. Peki, orduda en üst komutanlar tarafından bile parmakla gösterilen keskin nişancı olmak için psikolojik ya da fiziksel olarak hangi şartları karşılıyor olmak gerekmektedir:
- PROFESYONEL ASKERLİK
En önemli şartlardan biridir. Öncelikle askeriyede kalmak ve profesyonel askerlik kademesinde olmak gerekmektedir. Profesyonel askerlik uzman, jandarma, astsubay ya da subay rütbelerinden birini taşıyor olmak demektir. Bu şart yerine geliyorsa TSK tarafından açılmış olan keskin nişancı kursuna rahatlıkla başvurabilirsiniz.
- SABIR TESTİNİN BAŞARIYLA GEÇMEK
Keskin nişancılarda önem taşıyan en önemli psikolojik karakter sabırdır. Sabretme yetisi olmayanlar askeriyede nişancı olarak kursa alınmamaktadırlar. İlk başta sabır eğitiminden geçen nişancı adayları daha sonraki aşamada ise iyi bir sabır eğitim alarak bu huylarını sabitler. Çünkü sabretmek ve hedefini kollamak en önemli vazifelerden biridir.
- ZEKA VE EL BECERİSİ
Keskin nişancılar, kas zihin koordinasyonunu iyi ayarlayabilen, ölçü alıp hedefi tam on ikiden vurabilen pratik zekaya sahip askerlerdir. Bu sebeple askeriye içinde komutanlarına bu yeteneklerini gösterememiş olanlar genelde bu kursa kabul edilmezler.
- SAĞLAM EĞİTİM
Gerekli testleri layıkıyla geçen askerler bu aşamadan sonra sağlam bir kursa alınırlar. Bu kurs sıkı bir eğitim gerektirmektedir. Bu eğitim 2 ay kadar süren içi dolu bir programı kapsamaktadır. Çeşitli atış, isabet, fiziksel ve zihinsel eğitim programlarından geçmektedirler. Spor, koşu, talimatlar, uygulamalar kapsamında tamamlanan bir programa dahil olurlar. Bu kapsamda keskin nişancı nasıl olunur bilgisi kapsamında kendilerini geliştirirler.
- KAMUFLAJ VE ÖZEL SİLAH EĞİTİMİ
Nişancıların taşıdığı ağır nişancı silahları bulunmaktadır. Bu silahların özel eğitimi vardır. Nasıl kullanması gerektiği ve nasıl kamufle olması gerektiğine dair ayrıntılı eğitim alan keskin nişancı bu kursun sonunda tam donanımlı bir nişancı olarak görevlerine başlayabilmektedirler.
Nasıl keskin nişancı olunur? Sorusuna sizler için en iyi şekilde cevap vermeye çalıştık.