Genel Bilgi ve İçerikler

Hangi Hastalık İçin Hangi Bölgeye Hacamat Yapılır?

0

Hangi hastalık için hangi bölgeye hacamat yapılır? Çocuklarda beyin felci, şişman olma, sivilce, baş ağrıları, migren, bel fıtığı, vücut ağrısı, cilt rahatsızlıkları, cüzzam, görme ile ilgili hastalıklar, sinir hastalığı, sevda gibi birçok hastalığın tedavisinde hacamat yapılır. Hacamat kan ile ilgili olduğu için kan da insan vücudunda önemli bir yere sahip olduğu için hacamatla tedavide birçok bölgeye etki etme olanağı vardır. Bunun yanında vücuttaki kirli kanı boşaltmakla kandaki toksinler, kolestrol için ve kullanılan ilaçların kandaki tortuları güvenli bir şekilde vücuttan atılır. Hacamat genel kültür açısından da önemidir.

Hangi Hastalık İçin Hangi Bölgeye Hacamat Yapılır?

İki omuz başı arasından kan aldırmak, omuz ve boğaz ağrıları için oldukça faydalıdır. Omuzdaki şah damarının kollarından yaptırmak ise, vücutta kan artışından veya kanın bozulmasından ya da hem kan artışı hem de bozulmasından oluşan baş ağrılarına; yüz, diş, kulak, burun, boğaz ve göz ağrılarına karşı oldukça fayda sağlar.

Çene altından kan aldırmak; doğru zamanda yapıldığında, yüz, diş ve boğaz ağrılarına fayda sağlar.

Ayak üzerinden kan aldırmak, topuktaki damardan kan aldırmayla aynıdır, uyluklar ve bacaklardaki yaralara, âdet kanının kesilmesine karşı oldukça yararlıdır. Göğüsün alt tarafından kan aldırmak ise, uyluk çıbanlarına, uylukta oluşan kaşıntı ve sivilcelere, bâsura, ayak ve bacaklardaki aşırı oluşan şişliğe ve sırttaki kaşıntılara iyi gelir.

Beyin hastalıklarında baştaki damardan, göğüs rahatsızlığı için akciğerle ilgili damardan, siyatik ve eklem ağrılarına siyatik damarından, âdet dönemindeki kanamayı söktürmek için ayak parmaklarından kan alınmalıdır. Göz ağrısı, ağızda oluşan koku ve baş ağrısını dindirmek için baştan kan alınır.

Koldaki üç ana damardan olan ve akciğer damarı olarak bilinen bâsilik damarından kan aldırmak, karaciğer ve dalaktaki rahatsızlığın giderilmesine ve burada kan artışından oluşan şişliklere; akciğer şişliklerine, karındaki ağrılara akciğer zarı iltihabına; diz kapaklarından kalça kemiğine kadar olan yerden yapılan hacamat da; kanla ilgili olan hastalıklara karşı yararlıdır.

Kolda baş damarı olarak bilinen damardan kan aldırmak ise vücutta kan artışı ya da kanın bozulması ile başta ve boyunda oluşan hastalıklar için yararlıdır. Boyunda bulunan şah damarlarından kan aldırmak; dalak ağrısı, nefes alma zorluğu ve alnımızın her iki tarafında meydana gelen ağrılar için yararlıdır.

Deriden kan aldırmak, vücut yüzeyini; damardan kan aldırmaktan daha iyi temizleme yapar. Damardan kan aldırma işlemi ise, vücudun derinliklerinde bulunan kirli kanın temizlenmesi için daha yararlıdır. Deriden kan aldırma ise ince kan çıkarır. Yaşlılar, zayıf olanlar, çocuklar ve damardan kan aldırmayı istemeyenler için de gayet iyi gelir.

Kan aldırmanın faydaları, bu saydıklarımızdan çok daha fazladır. Hacamat hakkında bilgi sahibi olmalı ve nereye yaptıracağımızı iyi bilmemiz gerekir. Sıcak yerlerde ciltten kan aldırmak, damardan aldırmaktan daha yararlı ve daha emniyetlidir. Bu şekilde kan aldırmak birçok ilaç yerine de geçer.

Hangi hastalık için hangi bölgeye hacamat yapılır? Sorusuna sizler için en iyi şekilde cevap vermeye çalıştık.

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.