Genel Bilgi ve İçerikler

Elektronik İYS ile İleti Yönetiminizi Dijitalleştirin

0

Kısaca İYS olarak adlandırılan ileti yönetim sistemi, tüm hizmet sağlayıcılarının güncel ticari elektronik ileti onaylarını kaydettiği ulusan bir veri tabanıdır. İYS sistemi ile alıcılar, onay verebildikleri gibi mevcut onayları için ret haklarını da kullanabilmektedir.

İleti yönetim sistemi ile vatandaşlar, ileti izinlerini artık tek noktadan yapabilmektedir. İstedikleri hizmet sağlayıcı ve marka için onay verebilir. İleti almak istemedikleri durumlarda da ret haklarını kullanabilirler. İleti yönetim sistemi ile hizmet sağlayıcıların alıcı kişilere göndereceği ticari elektronik iletiler öncesinde alması gereken izinler güvenli bir ortamda saklanırken, alıcılar onay ve ret bildirimlerini yapabilmektedir.

 

Elektronik İYS Neden Kullanılır?

 

İleri yönetim sistemi kayıt için başvuru formunu doldurduğunuzda, gerekli tüm bilgi ve belgeler belirli bir kontrol sürecinden geçmektedir. Doğrulama işlemlerinden sonra hesabınız kullanıma açılmaktadır.

 

Elektronik İYS Amaçları Nedir?

 

İYS sisteminin ilk amacı ticari elektronik ileti izinleri için güvenli bir veri tabanı oluşturmaktır. Tüm ticari elektronik ileti izinleri, İYS yönetim sistemi içerisinde saklanmaktadır. Ticari elektronik ileti gönderimi yapan tüm hizmet sağlayıcıları, promosyon, pazarlama, kampanya, hediye ve indirim gibi içerikleri olan ticari elektronik iletilerini müşterilerini arama, mesaj ya da e – posta olarak iletebilmek için izin almaktadır. Bu izinler İYS sistemine yüklenmektedir. Alıcı kişiler bu izinler için istediği zaman ret hakkını kullanabilmektedir.

Hizmet sağlayıcılar mesaj, arama ve e – posta gibi herhangi bir yerden ticari ileti göndermek istediği zaman, alıcıların verdiği izinler çeşitli yöntemler ile İYS üzerinden kontrol edilir ve yalnızca izin vermiş olan kişilere ileti gönderilebilmektedir. Ret hakkını kullanan kişilere ileti gönderilmemektedir.

 

İYS’ye Kayıt Olmak Zorunlu mu?

 

E – posta, sesli arama ya da SMS gibi ticari elektronik ileti gönderme amacı bulunan gerçek ve tüzel kişiler, ileti yönetim sistemine kayıt olmak zorundadır. Yalnızca sistem üzerinde onayı olan alıcılara elektronik ileti gönderilebilmektedir.

İleti yönetim sistemi üzerinden sağlanmayan onaylarda, onayın alındığına dair ispat yükümlülüğü hizmeti sağlayan kişiye aittir. İYS’den alınmayan onayların, hizmet sağlayıcı tarafından 3 iş günü içerisinde İYS’ye kaydedilme zorunluluğu bulunmaktadır. İleti yönetim sistemine kaydedilmeyen onaylar, geçersiz sayılmaktadır.

Sesli arama sırasında, tacirler, ticaret unvanına, esnaf, adı ve soyadına yer verebilir. Hizmet sağlayan, ilaveten firma ya da marka ismi gibi bilgilere de yer verebilmektedir.

Alıcı kişiler, ret etme haklarını İleti Yönetim Sistemi üzerinden de yapabilmektedir. Şikayet başvuruları da İYS üzerinden ön inceleme yapılarak değerlendirilmektedir. 150 bin adedin üzerinde bulunan ve ticari elektronik ileti onayı olan Hizmet Sağlayıcılar, onaylarını sisteme yüklemelidir.

 

Elektronik İYS Nasıl Çalışır?

 

Elektronik ileti onaylarını kayıt edildiği ulusal veri tabanının çalışması için ilk olarak güvenli bir veri tabanı oluşturulmalıdır. Ticari elektronik ileti gönderimi yapan tüm hizmet sağlayıcıları promosyon, pazarlama, indirim, hediye ve reklam gibi ticari elektronik iletilerini müşterilerine e – posta, ya da arama olarak iletebilmek için ticari elektronik ileti izinlerinin tümünü İYS’de saklamaktadır.

Alıcı kişiler, hizmet sağlayıcının nereden, hangi kanal üzerinden ya da ne zaman ticari elektronik iletiler göndermesine izin verdiğini görebilmektedir. Gerekli durumlarda ise hizmet sağlayıcılara her kanal için verilen izinler, İleti Yönetim Sistemi üzerinden düzenlenebilmektedir.

Hizmet sağlayıcılar, herhangi bir kanal ile mesaj, arama ya da e – posta göndermek istediği zaman, kişilerin verdiği izinleri çeşitli yöntemler ile İYS üzerinden kontrol edebilmektedir. Yalnızca izin veren kişilere gönderim yapılabilmektedir. Alıcı kişiler bu gönderiler için ret haklarını istediği zaman kullanabilmektedir. Sizde elektronik ileti kullanmak için İYS24 firması ile işbirliği yapabilirsiniz.

 

İYS Başvurusunda Gereken Bilgiler ve Belgeler Nelerdir?

 

İYS’ye kayıt olmak için gerekli olan bazı evrakları bir araya getirmeniz gerekir. Sisteme sunmanız gereken bilgiler ve belgeler ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;

  1. Şirketin imza yetkilisinin T.C kimlik numarası, e – mail adresi ve cep telefon numarası,
  2. Hizmeti sağlayacak kişinin MERSİS numarası ile ticari elektronik ileti gönderiminde bulunduğu tüm markaların tecil belgeleri,
  3. Elektronik imzalı şekilde İYS temel hizmet kullanım taahhütnamesi.

Eğer ortaklaşa temsil düşünülüyorsa yetkilinin imzaladığı doküman, en az bir yetkili tarafından daha imzalanmalıdır. Elektronik yönetim bilgi sistemi ile ilgili daha fazla bilgi almak istiyorsanız İYS24 firması ile iletişime geçebilirsiniz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.