Diyet Yaparken Kilo Alınır Mı?
Diyet yaparken kilo alınır mı? Kilo vermek için çıktığınız bu yolda bazı hatalar kilo verme yerine kilo aldırabilmektedir. Diyet sürecinde bazı yiyeceklerden uzak durur , bazılarında daha çok yönelirsiniz. Ama bu yiyeceklerin bazıları sizi hayal kırıklığına uğratma durumunda kalabilir.
Yedikleri ise dikkat ettiğiniz halde tartıda yine de bir değişim görmüyorsanız diyetler ilgili yaptığınız bazı yanlışlar olabilir. Kilo verdirecek diye düşündüğünüz bir çok gıda yanlış olarak yendiğinde vücudunuz yağ biriktirmeye başlayacaktır. Bundan dolayı da kilo almanıza sebep olabilir. Bu gıdalardan bazıları;
Diyet yapan kişilerin yapmış olduğu çok sayıda hata bulunabiliyor. Bu hatalardan bir tanesi de diyet programlarının dışına çıkmak. Ve diyetisyenler tarafından önerilen porsiyonları “biraz daha yesem bir şey olmaz” diyerek daha da büyütmek. Bu davranış, alınan kalori sayısını arttırdığı için kilo alımına sebebiyet verebilmektedir.
Diyet Yaparken Kilo Alınır Mı?
Meyve suları doğal olarak bilinse de, kalorisi oldukça yüksektir. Meyve sularını içmek yerine, meyvenin kendisini yemenizi tavsiye ediyoruz. Diyet yaparken bazı kişiler tarafından tercih edilen durumlardan bir tanesi de küçük öğünler aralığında yemektir. Ama son yapılan klinik araştırmalar da küçük öğünlerin doyma hissini sağlamak için yeterli kaloriyi yaratmadığını , yeme isteğini ve iştahını daha çok açtığını kanıtlamıştır.
Bu küçük öğünler gün içerisinde daha çok bir şeyler yeme ihtiyacı duyduruyor. Bunların hepsi birleştiğinde daha çok kalori alındığından dolayı vücutta yağ toplamasına sebep oluyor. Bundan dolayı küçük öğünler yapma yerine bir günde almanız gereken enerji toplamını ama öğünlere ve ara öğünlere bölmeli ve doyurucu gıdalar alınmalıdır. Uykudan kalktığınız zaman veya acil işiniz var hemen evden çıkmanız gerekiyor böyle bir durumda hemen biraz meyve veya da bir parça bisküvi yiyorsunuz, işte yapmamanız gereken bir yanlış daha.
Çünkü besin değeri ve kalori açısından yetersiz olan besinler vücudunuzun yağ toplamasına neden olur. Yapacağınız düzgün bir kahvaltıda bu değerleri almadığınız da öğlen ve akşam öğünlerin de bu değerlerin daha yüksek miktarlarının vücudunuza alıyorsunuz. Ama metabolizmanız günün erken saatlerinde daha hızlı çalıştığından dolayı bu değerli sabah ve öğlen almanız gerekiyor.
Akşam yemeğinde sabah kahvaltıdan ve öğlen yemeğinde aldığınız değerlerin biraz daha altında almanız gerekiyor. Öğünlerinizde proteini yüksek yiyeceklere yer verdiğinizde tokluk süreniz daha çok uzun olur. Hem metabolizma hızında az da olsa bir yükselme görülecektir hem de kilo verdiğinizde kaslarınızın korunmasında yardımcı olur.
Araştırmalara göre bir çok organik gıda sağlığız için çok faydalıdır. Ama organik diye yediğimiz miktarlara sınır koymazsak hata yapmış oluruz. Elbette hepsinde de kalori mevcuttur, fazla kalori her zaman vücudumuza yağ olarak geri gelir.
Diyet yaparken kilo alınır mı? Sorusuna sizler için en iyi şekilde cevap vermeye çalıştık. Bunun yanı sıra, 7 günlük ketojenik diyet listesi sayfasına da göz atabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.