Genel Bilgi ve İçerikler

Lise Öğrencilerinin Aylık Giderleri Ne Kadar

0

Lise öğrencilerinin aylık giderleri ne kadar? Öğrenciler ayda ne kadar harcama yapar? Gibi sorulara liseye ya da üniversiteye yeni başlamak üzere olan öğrenciler ya da öğrenci aileleri sıkça cevap aramaktadır. Bir öğrencinin aylık giderinin hesaplanabilmesi için çok sayıda kriter göz önüne alınmaktadır. Bugün sizler için genel olarak öğrencilerin aylık masrafları konusunda bilgilendirici bazı içerikler sunmak adına bu yazımızı oluşturmuş bulunuyoruz.

Lise Öğrencilerini Aylık Giderleri Ne Kadar

Öncelikle lise ve üniversite öğrencilerinin masrafları arasında farklılıklar olabilmektedir. Örneğin üniversite öğrencileri, lise öğrencilerine oranla biraz daha özgür olabildikleri için okul dışındaki giderleri daha fazla olabilir. Ayrıca üniversite öğrencilerinin eğitim giderleri de yüksek olabilmektedir. Şöyle ki bazı üniversiteler uygulama dersleri için zorunlu şeyler isteyebilmektedir. Mesela Hemşirelik okuyan bir üniversite öğrencisi için zorunlu beyaz önlük istenmesi gibi…

Öğrencilerin aylık giderleri ne kadar

Aylık giderlerin net bir şekilde belirlenebilmesi için şehir de son derece önemli bir faktördür. Örneğin İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük illerde para çok daha kolay bir şekilde harcanabilir. Fakat daha kırsal, kafe, restoran ve alışveriş merkezlerinin yoğun olarak bulunmadığı alanlarda öğrenciler daha az harcama yapabilmektedir. Bu sebepten dolayı öğrencilerin aylık giderlerinin belirlenebilmesi için şehir faktörü son derece önemlidir.

Üniversite Öğrencilerinin Aylık Giderleri Ne Kadar?

Daha önce oluşturmuş olduğumuz üniversite öğrencilerinin aylık giderleri yazımızı okuyarak bu konuda net bir bilgi sahibi olabilirsiniz. Yine az önce belirttiğimiz şekilde şehir faktörü son derece önemlidir. Örneğin İstanbul’da özel bir yurtta yıllık oda masrafı 25.000tl dolayında iken Anadolu şehirlerinde bu tutar 10-15 bin tl arasında değişkenlik gösterebilmektedir.

Üniversite öğrencisinin davranış şekli de gideri belirleyici önemli bir faktördür. Örneğin bazı öğrenciler tutumludur. Harcama yapmayı pek sevmezler. Evde kalıyorsa ev, yurtta kalıyorsa eğer yurtta yemek yiyebilirler. Fakat bazı öğrenciler ise dışarıda yemek yemeye daha cazip bakmaktadır. Bu da uzun vadede daha fazla masraf yapılmasına sebep olabilmektedir. Bu durumun karşılığında aileden daha çok para istenebilir.

Lise Öğrencilerinin Giderleri

Lise öğrencilerinin aylık masrafları genellikle üniversite öğrencilerine göre daha düşüktür. Özellikle öğrencinin okulu, yaşamış olduğu eve yakın ise servis, ulaşım gibi giderleri de olmayacaktır. Hatta yanına evden yiyecek getirebilmesi durumunda bir yıl içerisinde sadece kırtasiye, eğitim giderleri olacaktır. Bunun dışında herhangi bir masraf neredeyse hiç olmayacaktır. Tabi öğrenci kantinde ek olarak harcama yapmak isterse bu durumda ek masraflar ortaya çıkabilir.

Öğrencinin okulu yaşamış olduğu yerden uzak ise bu durumda servis ücreti ya da ulaşım ücretleri olacaktır. Örneğin İzmir’de servis ücretleri 0-10 km arası 325tl, 0-15 km arası 385tl, 0-40km arası 631tl  dolayındadır. Tabi ki bu ücretler ilden ile değişkenlik gösterebilir. Lise öğrencilerin aylık giderleri ne kadar? Sorusunu sizler için en iyi şekilde cevaplamaya çalıştık. Umarız bu yazımızdan memnun kalmışsınızdır.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.