Genel Bilgi ve İçerikler

Kredi Kartındaki Para Nasıl Nakite Çevrilir

0

Kredi kartındaki para nasıl nakite çevrilir? Kredi kartları genel olarak internet üzerinden veya mağazalar aracılığıyla alışverişi büyük ölçüde kolaylaştırmaktadır. Nakit para taşımak istemeyen ve istenilen ürün ya da ürünleri taksit ile almak isteyen kişiler kredi kartlarını tercih etmektedir. Fakat çoğu kişi kredi kartındaki tutarı acil ihtiyaçları için nakit olarak da kullanmak isteyebilmektedir.

Kredi Kartındaki Para Nasıl Nakite Çevrilir?

Kredi kartları birçok konuda bize yardımcı olmaktadır. Maddi sıkışıklıklar yaşadığımız durumlarda yardımımıza koşan kredi kartları doğru bir şekilde kullanıldığında sağladığı faydaları saymakla bitmez. Ancak düzgün kullanılmayan bir kredi kartı işleri çok daha zor bir hale getirebilmektedir. Bazen de kredi kartındaki bakiyemize nakit paraya çevirmek isteriz. Bunun için birden fazla yöntem bulunmaktadır. Sağladığı avantajlar ve dezavantajlar bakımından istediğiniz yöntemi tercih edebilirsiniz.

Kredi kartı nasıl nakite çevrilir

Nakit Avans

En bilindik ve bankalar tarafından verilen nakit avans, kredi kartınızdan faizli bir şekilde nakit para çekebilmenize yarıyor. Bunu düşük tutarlı kredi olarak düşünebilirsiniz. Ve bunun için herhangi bir sözleşme imzalamanıza gerek yoktur. Fakat nakit avans oldukça faizli bir işlemdir. Çok acil nakit ihtiyacınız bulunmadığı sürece nakit avans kullanımı çok tavsiye edilmemektedir.

Nakit avans çekebilmek için kredi kartınızı bankamatiğe taktıktan sonra menüden nakit avans seçeneğini seçerek kaç para çekebileceğinizi ve ne kadar geri ödemeniz gerektiğini görebilirsiniz. Çekmek istediğiniz miktarı, kredi kartı limitinizi geçmeyecek şekilde seçebilir ve anında nakit çekebilirsiniz.

Komisyonlu Nakit

Resmi olarak doğru bir yöntem olarak olmasa ve kısmen suç olarak görülse de nakit avansa göre daha az masrafa sahip olan bu yöntem ile herhangi bir esnaftan istediğiniz nakitten %5-%15 arası fazla parayı kredi kartınızdan geçersiniz ve esnaf size nakit olarak ödeme yapar. Bu işlemde esnaf herhangi bir şeyi sattığını gösterdiği için suç sayılabilir. Fakat kuyumcu gibi esnaflardan kredi kartı ile altın satın alabilir ve bu altını nakit olarak bozabilirsiniz. Bunun komisyonlar dışında herhangi bir masrafı bulunmamaktadır. Günümüzde birçok kişi kredi kartındaki limiti nakite çevirmek için bu yöntemi kullanmaktadır.

Diğer Bazı Yöntemler

Örneğin bir arkadaşınızın ihtiyacı olan ürünü kendisine alabilirsiniz. Ve tutarı da arkadaşınızdan nakit olarak satın alabilirsiniz. Veya sıfır bir cep telefonu satın alabilir ve almış olduğunuz cep telefonunu letgo gibi uygulamalar aracılığıyla satabilirsiniz. Tabi bu durumda cep telefonunu almış olduğunuz fiyata satmanız çok zor olacaktır. Örneğin 1500tl ‘ye aldığınız bir cep telefonunu belki de 1200-1300tl ‘ye satabileceğinizi unutmamanız gerekir. Bu sebepten dolayı bu yöntemi iyi değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

Bunun dışında da kendi yöntemlerinizi keşfederek kredi kartınızdaki limiti çeşitli yöntemlerle nakit olarak kullanabilirsiniz. Günümüzde neredeyse tüm işletmeler kredi kartı kabul ettiği için böyle bir işleme çok gerek duyulmamaktadır ancak bazı durumlarda ihtiyaç duyulabilmektedir.

Sizler için kredi kartındaki para nasıl nakite çevrilir? Sorusuna bazı alternatif cevaplar sunmaya çalıştık. Umarım bu yazımızdan memnun kalmışsınızdır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.