Genel Bilgi ve İçerikler

MEB’den Öğretmenler için görevlendirme duyurusu!

0

Milli Eğitim Bakanlığı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan öğretmen görevlendirmesi için başvuru sürecinin başladığını duyurdu.

Başvuruda bulunacak adaylardan, en az dört yıl hizmet süresi, yönetici pozisyonunda olmama, seyahat engeli bulunmama ve resmi yazışma kurallarına hakim olma gibi genel şartlar aranıyor.

Malatya Haber sitesi yenimalatya.com.tr ’de yer alan habere göre; Görevlendirme süreci, başvuruların uygunluğuna ve değerlendirmelere bağlı olarak gerçekleşecek olup, Ankara ilinde ikamet eden adaylara öncelik tanınacak. Öğretmenlerden istenen başvurular arasında, Bakanlığın resmi yazışmalarında kullanılan Doküman Yönetim Sistemi’ni kullanabilme becerisi ve dijital teknolojiler alanındaki yenilikleri takip etme özellikleri de bulunuyor.

Elektrik-Elektronik ve Bilişim Teknolojileri branşlarındaki görevlendirmelerde haftalık 36 saat ek ders ücreti ödeneceği belirtilirken, diğer branşlardan görevlendirilecek öğretmenlere haftalık 27 saat ek ders ücreti ödeneceği ifade edildi.

Başvuru yapacak adaylar, detaylı bilgi ve başvuru süreci için Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi duyurularını inceleyebilir.

EK DERS ÜCRETİ NE KADAR?

Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL’den 60.12 TL’ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.