Genel Bilgi ve İçerikler

Strese İyi Gelen Bitki Çayları

0

Stres, insanların günlük yaşamalarında maruz bırakıldıkları önemli bir faktördür. Günümüzde stressiz bir yaşam pek yok gibi görünmüyor. Hepimiz çoğunluk olarak şehir ortamında olmanın getirdiği için daha fazla strese maruz kalıyoruz. Bitki çayları strese iyi gelebilmektedir. Stresin vücudumuzu olumsuz etkilemektedir. Vücuda yüklenen stresin olumsuz psikolojik yansıması olmaktadır. Stres bireylerin üzerinde hissettikleri gerginlik veya baskıdır. Stres nedenleri arasında çevresel faktörler başta gelmektedir. İş hayatı, okul, sınav, aile hayatı, sosyal çevre stresin oluşmasında etkili olmaktadır.

Strese İyi Gelen Bitki Çayları

Bu yazımızda strese iyi gelen bitki çaylarından sizler için bahsedeceğiz. Bireyler stresle başa edemediğinde sinirli olma, mutsuzluk, sinir, öfke vb duygular ortaya çıkmaktadır. Sık sık strese maruz kaldığımızda sadece zihinsel değil fiziksel olarak da kötü etkilenebiliriz. Bu olumsuz etkiler hiç istemediğimiz hastalıklarına davetiye çıkarabilir. Bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olur. Bu durumda stresi kontrol altında tutmamız gerekmektedir.

Stresle baş edebilmek için size stres oluşturabilecek durumları tespit etmeniz gerekmektedir. Size stres yapabilecek durumları belirledikten sonra kendinizi stres yapan yerlerden, kişilerden, ortamlardan olabildiğinizce uzaklaşmanız stresin azalmasına neden olacaktır. Zamanla azalan stres mental ve fiziksel sağlığınıza olumlu yansıyacaktır. Stresin üstesinden gelmek için hareketli olmanız, spor yapmanız da gerekmektedir. Ayrıca nefes çalışmaları, yoga ve meditasyon da faydalı olacaktır. Gelelim şifalı bitkilerin strese nasıl savaş açıp strese nasıl faydalı olduğuna….

1-Melisa Çayı Strese İyi Gelir Mi?

Evet Melisa çayı strese iyi gelmektedir. Melisa çayı içerdiği antiseptik özelliğinden dolayı ağız yaralarına iyi gelmektedir. Gösterdiği sedatif içeriğinden vücutta sakinleştiren özellikleri barındırmaktadır. Bu özellik vücuda gerginlik, sinirlilik, depresyon daha rahat atlatmayı sağlamaktadır. Stresin oluşturduğu uykusuzluğu da iyi gelmektedir. Sindirim sağlığına iyi gelmektedir.

2- Rezene Çayı Strese İyi Gelir Mi?

 Kası gevşetme ve baş ağrılarına iyi gelmektedir. Sinir sistemi sağlığı için faydalıdır. Strese bağlı uykusuzluk, sinirlilik, gerginliği azaltmaktadır. Stresten dolayı oluşan kabızlık problemi için de fayda göstermektedir.

3- Anason Çayı ve Stres

Anasyon çayında stresin oluşturduğu düzeyin azalmasına ve sakinleştirici etkisi bulunmaktadır. Uykusuzluk problemi içinde kullanılmaktadır.

4- Sinirli Ot Çayı

Düzenli olarak tüketilen sinirli otun vücudu sakinleştiren, ödem attıran ve toksinlerden arındırma özelliği vardır. Depresyon hastalığına tedavi etmesine yardımcı olmaktadır.

5- Papatya Çayı

Çoğunlukla en çok kaygı ve stresi rahatlatmak için kullanılmaktadır. İçeriğindeki yatıştırıcı özelliği ile vücuttaki melatonin ve seratonin düzeyini artırmaya yardımcı olmaktadır. Bu hormonları iyi çalışması ile kaygı ve stresi azaltmaktadır. Baş ağrılarını hafifletir.

6- Şerbetçi Otu Çayı

 Strese iyi gelen çaylar arasında yer almaktadır. Sakinleştirici özelliği ile uykusuzluğa iyi gelir. Kas gevşetme ve yatıştırma özelliğinin de olmasıyla ruh hali ve aksiyetiyi yatıştırmaya yardımcı olmaktadır.

7-Kedi Otu Kökü Çayı

Yatıştırıcı etkisi bulunmaktadır. Beyinde yer alan korku ve kaygı (GABA) reseptörünü etki altına alır. Baş ağrısı, anksiyete ve migren içinde kullanılmaktadır.

8- Kantaron Çayı

Stresi azaltmakta kullanılan en önemli çaylardandır. Baş ağrısı ve uykusuzluk için birebirdir. Erken uyumak isteyenler akşam yemeğinde sonra mutlaka içmelidir.

9- Lavanta Çayı

 Düzenli lavanta çayı tüketiminde stres azalmaktadır. Azalan stres zamanla sinir sistemini de güçlendirmektedir. Strese bağlı sinirlilik, öfke, huzursuzluk, uykusuzluk gibi faktörleri azaltmaktadır.

10- Nane Çayı

Nane çayının düzenli içiminde vücudu rahatlatıcı etki göstermektedir. Stresi azaltır ve sinirleri gevşetir. C vitamini içermesiyle birlikte bağışıklığımızı da güçlendirmektedir. Baş ağrısı ve mide rahatsızlıkları için sık sık kullanılmaktadır.

Strese iyi gelen çaylar genel olarak bu şekildedir

 

              

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.