Genel Bilgi ve İçerikler

1. Sınıfta Eğitim Nasıl Olacak

0

1. sınıf eğitim nasıl olacak? Sorusuna yanıt çok sayıda kişi tarafından aranmaktadır. Çocukların ilk defa okula başladıkları ve Türkiye için konuşulacak olursa on iki sene zorunlu bir şekilde eğitim alınacak bir sistemin başlangıcıdır birinci sınıf. Çocuklar birinci sınıfa başladıkları zaman korkarlar ve bu gayet doğaldır. Korkmalarının sebebi çoğunlukla bilmedikleri kavramlar ile tanışmış olmalarıdır. Bu kavramlar okul, ders, ödev, öğretmen, teneffüs ve sınavdır. İlk defa böyle kavramlar karşısında kalan çocuk ne yapacağını bilemediği için korkar.

Çocukların Korkularını Yenmelerine Yardımcı Olun

Çocuklar tanışmış oldukları bu yeni kavramlar karşısında ne yapacaklarını pek bilemezler ve bilmedikleri için de korkarlar. Hatta okula bile gitmek isteyebilirler. Çocukların bu korkularını yenmek için iki kişi vardır. Öğretmen ve ebeveynlerdir, ikisi de çocuğa anlayışlı bir biçimde yaklaşır ise çocuk korkunun büyük bir kısmını yenmiş olacaktır.

Anlayışlı davranmaz ise bu sefer de çocuk okulda daha başarısız olacak ve aile daha çok tepki gösterecek, çocukta daha çok başarısız olacak. Bu şekilde devam eder ise çocuk erken yaşta okuldan kurtulmaya bakacaktır. İlk fırsatta da okuldan kurtulacaktır.

Birinci Sınıf Eğitim Nasıl Olmalıdır?

Çocuklar sınıflarına girdiği ilk andan itibaren bir korku içinde kalacaktır. Sebebi ise ailelerinin onu terk etme korkusu olacaktır. Aile çocuğuna onu terk etmeyeceklerini hissettirebilirse çocuk en büyük korkusunu yenmiş olacaktır. Diğer bir korku ise öğretmen korkusu olacaktır. Çocukların karşısına birinci sınıfta çok sert bir öğretmen çıkmayacaktır fakat hoca her sesini yükselttiğinde çocuk ve ya çocuklar irkilecektir.

Öğretmenler eğer seslerini normal düzeyde tutabilirler ise çocuklar derse daha çok dikkat kesilecektir.

Birinci sınıfta eğitim anlayış ve ahlak kuralları üzerine olur ise belki şimdi değil ama gelecek zaman da öğrenciden güzel bir performans görülebilir.

1. Sınıf Eğitim Nasıl Olacak?

Yirmi birinci yüzyılda korona virüs olduğundan dolayı ilk olarak okullar uzaktan eğitim ile devam etmekteydi. Belli bir zaman içerisinde korona virüse yakalanan kişi sayısı azaldığı için okullardaki belli sınıftaki öğrenciler yüz yüze eğitime geçmişti. Yüz yüze eğitim sırasında korona virüs sayısı arttığı için tekrar uzaktan eğitime geçildi.

Uzaktan eğitimde iki şekilde devam etmektedir. Biri ülkenin yayınlamış olduğu bir kanal ile diğeri de okulların kayıt oldukları programlar aracılığıyla. Uzaktan eğitimde çok fazla problem çıkmasına karşın not ortalaması son dönemlerde büyük bir artış göstermektedir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.