Genel Bilgi ve İçerikler

İmplant Tedavisinin Faydaları Nelerdir?

0

İmplant tedavisinin faydaları neledir? Sindirim ağızda başlar, midede devam eder. Besinlerin ağızda çiğnenerek küçük parçalara ayrılabilmesi için dişlerin eksiksiz olması son derece önemlidir. Ön tarafta yer alan dişlerde herhangi bir eksiklik meydana geldiğinde bu durum, estetik anlamında kişi tarafından hoş karşılanmayabilir. Arka tarafta yer alan diş eksikliklerinde ise kişiler, besinlerin çiğnenmesi esnasında çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalabilirler. Bu gibi durumların üstesinden gelebilmek için implant tedavisi tercih edilebilir.

Dental İmplantoloji Nedir?

Dental implantolojide yapay bir diş, çene içerisine cerrahi bir işlemle yerleştirilmektedir. Bu yerleştirme işlemi birkaç adımdan oluşmaktadır. Öncelikle hasta ile ön görüşme sağlanır. Uygulanacak adımların aktarılmasının ardından çene kemiği içerisine titanyumdan oluşmuş bir vida yerleştirilir. Akabinde vida üzerine yerleştirilen diş protezi ile tedavi tamamlanır.

İmplant tedavisinden faydalanmak isteyen kişiler genel olarak şu soruyu sormaktadır. Canım yanar mı? Kliniğimizde bu işlem esnasında hastalarımıza genel olarak lokal anestezi uygulanmaktadır. Bazı durumlarda ise genel anestezi tercih edilmektedir. Bu sebepten dolayı cerrahi işlem sırasında hastalarımız acı ya da ağrı hissetmemektedir. İşlemler tamamlandığında sanki herhangi bir dişinizi çektirmişsiniz gibi bir ağrı meydana gelebilir. Bu durumun üstesinden gelebilmek adına ise diş hekimimiz tarafından size ağrı kesici önerilebilir.

İmplant Tedavisinin Faydaları Nelerdir?

Diş eksikliğinin implant tedavisi ile giderilmesinin hastaya çok yönlü faydası olmaktadır. Bazı diş eksikliklerinde hastalar özgüvenlerini kaybedebilmektedir. İmplant tedavisinin ardından tedavi uygulanan kişiler kendisiyle daha barışık, daha sosyal bir şekilde hayatlarını sürdürebilmektedir. Bunun yanı sıra yemede kolaylık, sağlam bir diş kökü, daha sağlıklı bir ağız gibi çok yönlü faydası bulunmaktadır.

İmplant Tedavisi Nedir?

İmplant tedavisi nedir? Diş eksikliğini giderme tedavisidir. Bu tedavisinden diş eksikliği yaşayan kişiler yararlanır. Tedavinin ana amacı eksikliği gidererek, implant dişi hastanın kendi dişiymiş gibi kullanmasını sağlamaktır. Diş eksikliklerinde genel olarak besinleri iyi çiğneyememe, sindirimde problemler şikayetleri olmaktadır. İmplant tedavisi genel olarak bu şikayetleri giderir. İmplant tedavisinin faydaları arasında yer alır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.