Genel Bilgi ve İçerikler

Partnerinizin Aldattığından Şüpheleniyor musunuz? Kesin Olarak Nasıl Bilinir?

0

Partnerinizin aldattığından şüpheleniyor musunuz? Birkaç hafta (günler değilse bile) çıktıktan sonra hızla gelişen ilişkilerin de aynı hızla dağılması muhtemeldir. Kalıcı tartışmalar ve kavgalar bu ilişkilerin başına bela olur ve sahtekârlık, etrafta dolaşan tüm olumsuzluklarla çirkin yüzünü gösterebilir.

Bununla birlikte, sahtekarlığın en kötü biçimi, ne kadar uzun süredir olursa olsun tüm ilişkileri mahvedebilen sadakatsizliktir.

Alt kısımda yer alan maddeler kesin bir sonuç değildir. Sadece sizi sonuca ulaştırma aşamasında aracı olabilir.

Dürüst Olmayan Bir İlişkinin Getirebileceği Sorunlar

1. Kesik iletişim hatları

İletişim, ortakların kendilerini gerçekten önemseyen ve sorunlarını dinlemeye her zaman hazır olan birinin varlığından keyif aldıkları için kendilerini güvende hissetmelerini sağlayan bir şeydir.

Bu nedenle, sahtekârlık bir ilişkide iletişime yer bırakmaz. Dürüst olmayan bir kişi, partnerinin varlığını görmezden gelmeye başlayacak ve daha sık ortaya çıkmayı reddedecektir. Sizi dinlemektense telefonlarına bakmayı tercih ederler. Ne söylerseniz söyleyin ilgilenmeyi bırakacaklar ve bu yavaş yavaş daha da kötüleşecek. Onları da görmezden gelmeye başlayacağınız için iletişim yok.

2. Yakınlık sorunları

Bir ilişkide yakınlık geliştirmek çok zaman alır, ancak bir eş dürüst değilse mahvolabilir. Hayat arkadaşınızla konuşmak, endişelerinizi onlarla paylaşmak ve onlarla ilgilenmek, onların kendilerini daha bağlı hissetmelerini sağlar. Ancak sahtekârlık bir ilişkiye sızdığında, yakınlık kaybolmaya başlar.

Sahtekârlık partnerin dikkatini başka yöne çeker; mesafelerini korumaya başlarlar ve kelimeleri paylaşmayı bırakırlar. Sonuç olarak, bağlantı zayıflar ve her an daha da zayıflar, bu da yakınlığın bozulmasına neden olur.

3. Güvensizlik

Dürüst olmamak, bir ilişkide zamanla gelişebilen ve orman yangını gibi yayılabilen güvensizliği besleyebilir. İlk olarak, eşinize güvenmemeye başlayabilir ve onun güvenilir ve güvenilir olup olmadığını merak edebilirsiniz. Şüphe, ele alınmazsa sonunda güvensizliğe dönüşür ve bu da ilişkinizi sona erdirebilir.

4. Düzenli Çatışmalar

Partnerlerden biri diğerinin duygularını ve farklılıklarını kabul etmeyi reddettiğinde ilişki çatışmaları kaçınılmazdır. Dürüst olmayan bir eş, cahil hale gelir ve eşiyle konuşmayı bırakır, bu da onların kendilerini görmezden gelinmiş ve istenmeyen hissetmelerine neden olur.

5. Zihinsel Travma ve Bagaj

Bir kişinin sağlığı, dürüst olmayan bir ilişki veya eş nedeniyle zarar görebilir. Sürekli olarak yalan söylenmesi nedeniyle zihinsel bir durum yaşayabilir ve eşinize karşı tutumunuzu değiştirmeye başlayabilirsiniz. Bu kontrol edilmediğinde, yaşam kaliteniz ve nihayetinde ilişkiniz düşecektir.

İlişkideki İnsanlar Neden Aldatır?

Türkiye İstatistik Kurumu, boşanmaların en çok evliliğin ilk 5 yılında gerçekleştiğini ortaya koyuyor. Çoğu insan, bazı çok temel ama yıkıcı sebeplerden dolayı eşlerini aldatır. Bunlar can sıkıntısı, yakınlık, ego ve doğrulamayı içerir.

Türkiye istatistik otoritesine göre Türkiye’de boşanma oranları 2017-2018 yılları arasında %10,9 arttı ve 142.448 çift boşandı.

İnsanlar Partnerlerini Dolandırmak İçin Hangi Kanalları Kullanıyorlar?

Günümüzde insanları bir araya getirmek için kanal görevi gören birkaç tanışma sitesi ve uygulaması mevcuttur. Ancak bu uygulamalar, bir kullanıcının sağladığı çoğu veriyi doğrulayamaz. Bu, Tinder’da boyunuz hakkında yalan söylemenin medeni durumunuz için olduğu kadar kolay olduğu anlamına gelir.

Ayrıca sohbetler, sesli ve görüntülü aramalar, sesli mesajlar gibi yabancılarla iletişimi kolaylaştıran tüm unsurlar Facebook, Instagram ve Snapchat gibi sosyal medya platformlarında mevcuttur. Arkadaşlarla gündelik sohbetler için harika, ancak partneriniz rastgele insanlarla flört ederken veya seks yaparken o kadar da değil.

Ancak parola koruması ve iki faktörlü kimlik doğrulama nedeniyle bu hesaplara girmek zor olabilir. Neyse ki, alternatif yöntemler var.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.