Genel Bilgi ve İçerikler

Bebeklerde Gaz Sancısı Nasıl Anlaşılır?

0

Bebeklerde gaz sancısı nasıl anlaşılır? Bebekler tam olarak gelişmemiş bir sindirim sistemiyle dünyaya gelirler. Dünyaya geldikleri andan itibaren uyum sağlama süreci içine girerler. Ancak bu uyum sağlama süreci belli bir zaman ve yaşanmışlıklar sonucuyla tamamlanır.

Yaklaşık 3. haftadan itibaren başlayan gaz sancısı problemi günün her saatinde görülebilir. Özellikle akşam saatlerinde görülen bu problem anne ve babayı, en çok da bebeği oldukça huzursuz etmektedir.

Bebeklerde Gaz Sancısı Nasıl Anlaşılır?

En belirgin özelliklerinden birisi bebeklerin ağlama nöbetleridir. Gaz sancısı problemine dayalı olarak 3. haftadan itibaren bebeklerde ağlama nöbetleri görülebilir. Bu problem genel olarak hep aynı saatlerde görülmektedir. Özellikle dizlerini kendilerine doğru çekerek ağlamak gaz sancısı problemi belirtisidir. Bebeklerin karınlarındaki şişlik ve sertlik de yine gaz sancısı probleminin belirtisi sayılmaktadır. Gaz sancısı problemi yaşayan bebekler yoğun olarak emme ihtiyacı duyarlar. Bu emme ihtiyaçları kısa bir süre sonra yerini ağlamaya bırakır. Bu şekilde bebekler sürekli savaş ve kaç şeklinde meme ile çatışma yaşarlar.

Bebeklerde Gaz Sancısı Neden Olur?

Emzirme esnasında bebekler hava yutarlar. Yutulan bu hava bebeklerin mide ve bağırsaklarında sorun meydana getirir. Bebeklerin ağrı ve gaz sancısı problemi yaşamasına sebep olur.  9 aylık bir hamilelik sürecinden sonra dünyaya gelen bebeklerde yeni hayatlarına uyum sağlamak kolay olmamaktadır. Bebeklerin bu uyum sürecinde karşılaştıkları en sık problemlerden birisi de gaz sancısıdır. Bebeklerin hem emzirme esnasındaki hava yutmaları hem de uyum sağlama süreçleri onlarda huzursuzluk ve kaygı yaratır.

Bebeklerde Gaz Sancısı Problemine Ne İyi Gelir?

Uzun süreli emzirmeler bebeğin gaz sancısı problemini tetikleyebilir ve hava birikmesine neden olur. Bu nedenle 5-10 dakika da bir bebeğin gazını çıkartıp tekrar emzirmek faydalı olacaktır. Meme ucunun veya biberonun bebeğinizin ağzına tamamen yerleşmiş olması gerekmektedir. Bu şekilde bebeğin hava yutması engellenmiş olacaktır. Bebeğinize yaptığınız küçük dokunuşlar, dinlettiğiniz bir müzik ve masajlarla anne karnındaki sıcaklığı ve rahatlığı yaşatabilirsiniz. En önemlisi de şefkat ve sevgidir. Bebeğiniz bu süreçte özellikle anneye oldukça muhtaç durumdadır. Sizden alacağı sevgi ve ilgiyle hem bebeklik sürecini hem de ilerleyen yaşantısını çok daha rahat ve huzurlu geçirmiş olacaktır.

Bebeklerde gaz sancısı nasıl anlaşılır? Sorusuna sizler için en iyi şekilde cevap vermeye çalıştık. bebeklerin yaşamış olduğu en büyük problemlerden bir tanesi gaz sancısı problemidir. Çoğu bebek bu sebepten dolayı ağlayabilmektedir. Aileler, bebeğin neden ağladığını anlama konusunda zorluk yaşayabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.