Genel Bilgi ve İçerikler

Telefondaki Mikroplar Nasıl Temizlenir? Telefon Temizliği

Telefon Temizliği Nasıl Yapılır?

0

Telefondaki mikroplar nasıl temizlenir? Telefon temizliği nasıl yapılır? Bu dönemde Koronavirüs çıktığından beri hijyenin ne kadar önemli olduğunu ve alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerektiğini görmekteyiz. Evlerimizde kullandığımız eşyalar ve değdiğimiz yüzeyler iyice temizlenmelidir. Bu yüzden her türlü temizliğimize dikkat etmeliyiz. Özellikle çoğu kez elimizden düşürmediğimiz telefonlarımızın temizliği önem kazanmaktadır. Peki telefonumuzu koronavirüsten korunmak için nasıl temizleriz bu konuda nelere dikkat etmeliyiz? İşte ipuçları…

Telefondaki Mikroplar Nasıl Temizlenir?

Bu yazımızda telefondaki mikroplar nasıl temizlenir? Bu aralar dikkat etmemiz gereken ve gündemden düşmeyen koronavirüsle mücadele vermekteyiz. Bunun için önemli kural, temizliğe dikkat etmek. Sevdiklerimizi ve ailemizi bu konuda bilinçlendirmeli ve koronavirüs vakalarına karşı uyarmalıyız. Herhangi bir yere ellerimizle dokunduğumuzda ellerimizi hemen bol su ve sabunla iyice yıkamalıyız. Ev temizliğine ve kişisel temizliğe de önem vermeliyiz. Aslına bakarsanız sadece ellerimizi yıkamak koronavirüsten korunmaya yeterli değil. Bunun için yüzümüze değen eşyalarımızın hijyeni de önem arz etmektedir. Bu yüzden telefonlarımızın hijyenik olması sağlığımız açısından çok dikkat edilmesi gereken husustur!

Telefon Temizliği Nasıl Yapılır?

Adım adım telefon temizliği nasıl yapılır? Telefondaki mikropların temizliği nasıl yapılır? Anlatalım. Öncelikle telefon temizliğinde ayrıntılı temizlik yapmak basit değildir. Telefon, telefon ekranı, telefon kılıfı, kulaklıklar ayrı ayrı temizlenmesi gereklidir. Bu konuda yapılması gerekenler ve yapılmayacaklar önem arz etmektedir.

1)Telefon Temizliğinde Yapılmaması Gerekenler

Telefon temizliğinde yapılmaması gerekenler arasında telefonunuzu temizlerken ıslak bez veya temizleyicilerden mümkün olduğunca uzak durmakta fayda var. Bu telefonunuzun işlevini etkileyebilir bizden söylemesi. Yani sprey temizleyiciler ve ıslak bezlerden kaçınmalısınız.

Telefonunuzu sıvı dolu bir kaba veya anti-bakteriyel temizleyiciye daldırmazsanız iyi olur. Telefonunuzu mikroplardan arındırayım derken başka sonuçlarla karşılaşmayın dikkat!

Telefonunuzu çamaşır suyu, aerosol sprey, sabun, sirke, deterjan gibi maddelerle temizlik yapmak da sakıncalıdır kaçınmanızda fayda var.

2)Telefon Temizliğinde Yapılması Gerekenler

Telefonla hijyenik olmayan bir bölgeye girmemiz risk taşımaktadır. Tuvaletler bu konuda hijyenik olmadıkları için telefonla tuvalete girmeyin. Tuvalet sonrası ellerimizi su ve sabunla iyice ovarak 20 sn kadar yıkamamız ve telefonumuzu tekrar kullanmamız en iyi yoldur. Telefonda mikroplar çok olabilir. Çünkü sürekli telefonla temas halindeyiz.

Telefon temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler arasında öncelik telefonunuzu şarjdan çıkarmak, telefonu kapatmak ve kılıfını çıkarmak gereklidir.

Telefon temizliğinde yapılması gerekenler arasında telefonunuzu ve kılıfını temizlerken nemli mikrofiber bez veya dezenfekte edici mendil kullanarak telefonunuzu temizlemek iyi bir yöntemdir. Telefonunuza su kaçmamasına dikkat edin. En iyi telefonlar bile etkilenebilir riske girmeye gerek yok. En son temiz mikrofiber bir bezle kurulayın.

Telefon temizliğinde yapılan bunca şeyden sonra ellerimizle tekrar telefona dokunmak mikrop bulaştıracağı için ellerimizi yıkadığımızdan emin olmamız lazım.

Özetle en başta sağlık diyerekten temizlik, hayatımızda birinci kuralımız olmalı ve bunu alışkanlık haline getirmeliyiz. Telefondaki mikroplar nasıl temizlenir? Sorusuna sizler için en iyi şekilde cevap vermeye çalıştık.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.