Genel Bilgi ve İçerikler

Gideros Nerede? Gideros Koyu Hakkında Bilgiler

Gideros Koyunda Ne Yenir?

0

Gideros nerede? Gideros koyu hakkında bilgiler yazımızla sizlerleyiz. Batı Karadeniz’de adeta tablo gibi bir manzaraya sahip olan Gideros kalabalıktan uzak, sessiz sakin bir ortam isteyenler için bulunmaz bir nimet. Yeşille mavinin iç içe geçmiş o muazzam uyumu insanın içini huzurla kaplıyor. Kastamonu ilinin Cide ilçesinde bulunan Gideros Koyu doğanın bütün cazibesini ortaya koyan cinsten.  Ege’deki koyları aratmayan, hatta daha bakir bir koy olmasından dolayı hiç dokusu bozulmamış tam anlamıyla nefes alabileceğiniz, yenilenebileceğiniz muazzam bir yer burası.

Gideros Nerede?

Peki Gideros nerede? Gideros koyu adres: 37602 Bartın İnebolu Yolu/Cide/Kastamonu şeklindedir. Gideros Koyu’nun bundan tam 3500 yıl önce Amazonlar tarafından kurulduğu rivayeti mevcut. Geçmişte Karadeniz kıyılarında yaşadığı düşünülen Amazon Kadınları bölgedeki tarihi doku ve yerleşimi oluşturan en büyük etkenler olarak görülüyor. Ayrıca korsanların da bu bölgede yaşadığı söylentileri de mevcut.

Gideros Koyu Hakkında Bilgiler

Karadeniz Bölgesi’nin jeolojik yapısı olarak çok fazla koya sahip bir bölge değildir. Karadeniz’in o hırçın dalgaları, fırtınasının içerisinde kendisini saklamayı başarabilmiş sakin bir liman gibidir. Ziyaretçilerini muhteşem manzarasıyla büyüleyen Gideros Koyu, yeşilin mavinin tam olarak buluşma noktasıdır. Koyun içerisinde bulunan bir yol sizleri küçük bir plaja çıkarıyor. Plaja girişler ücretsizdir. Dileyen ziyaretçiler için tekne kiralama imkânı da sunulmaktadır.

Gideros Koyunda Ne Yenir?

Gideros Koyu’nda ne yenir derseniz tahmin etmesi hiç zor olmayan balık diyebilirim. Bir yandan manzaranın keyfini çıkarıp, diğer yandan en lezzetli balıkları yiyebilme fırsatınız vardır. Kazım’ın Yeri adlı lokanta balık yemek için önereceğim bir yerdir. Mısır unuyla kızartılan balıklar altın sarısı rengiyle tam olarak iştah açıyor. Ayrıca çok ekonomik fiyatları mevcut.  Sadece balık değil etli ekmek, büryan kebabı ve yöresel lezzetlerini de deneyebilirsiniz.

Giderosta Kamp Yapılır Mı?

Giderosta kamp yapılır mı? Çadır, kamp gibi konaklamaklar yapmaya müsait olan bölge de ev kiralayabilir ayrıca Cide’de bulunan Salapurya Otel’de de kalabilirsiniz. Otobüs ile gidecek iseniz Cide Seyahat iyi bir tercih olacaktır. Eğer kendi aracınızla gidecekseniz de Amasra’dan Sinop’a doğru Karadeniz sahil yolundan devam ederek ulaşabilmeniz mümkündür. Sadece Ege koyları değil Gideros’u da mutlaka görmeniz gerek.

Gideros nerede? Gideros koyu hakkında bilgiler neler? Sorularına sizler için en iyi şekilde cevap vermeye çalıştık.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.