Genel Bilgi ve İçerikler

Polietilen Köpükte Türkiye’nin En Kalitelisi Durfoam

0

Bursa’nın Akçalar Sanayi Bölgesi’nde 24.000 metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren Durfoam firması, polietilen köpük (polyethylene foam) yani polietilen köpük üretiminde Türkiye’nin en modern tesisine sahiptir. ISO9001 sertifikası işe beraber çevre dostu yaklaşım sergileyen firma, hizmet verdiği tüm sektörler içerisinde yaşam standartlarının yükselmesini sağlayan çözümler üretmektedir. Türkiye’de faaliyet gösteren işletmelerin ithalata olan bağımlılığını azaltan Durfoam, aynı zamanda bu alanda global bir rol de üstlenmiştir.

DurProx Ürünü Hakkında

Polietilen köpük üretimine yönelik bir ürün çeşidi olarak Durfoam firması tarafından işletmelere sunulan DurProx ürünü, yüksek teknoloji ile üretilebilen ve boyutsal kararlılık oranı yüksek bir üründür. Elektron demeti ile beraber fırın içerisinde genleşme işlemlerine maruz bırakılan ürün, kapalı hücre yapısı ve pürüzsüz özelliğe sahip olması ile bilinir.

DurProx ürünü;

  • Otomotiv
  • Sağlık ve spor
  • Beyaz eşya ve elektronik

-Yapı endüstrisi gibi alanlarda kullanılabilir. Durfoam firması bu ürünün üretiminde öncü bir rol üstlenerek en modern makineyi kullanır. Pe köpük Pe foam olarak da bu ürünleri piyasada bulabilmek mümkün olur.

DurSolex Ürünü Hakkında

Firmanın üretmiş olduğu bir diğer ürün olan DurSolex, içerisine dahil edilen kimyasal ürünler ile birlikte çapraz bağlayıcılar kullanılarak elde edilen polietilen köpüktür. Chemically cross linked polyethylene foam olarak da bilinen polietilen ürünlerinden birisi olarak birçok sektörde DurSolex’e rastlanabilir. Firmanın kendi üretmiş olduğu bir üründür. Ürün çapraz bağlarından ötürü yüksek mekanik özellik gösterir. Darbeden korunma, ses yalıtımı, ısı yalıtımı gibi birçok alanda bu ürünün kullanımı mümkün olur.

DurPack Ürünü Hakkında

İçerisine kimyasal madde eklenerek elde edilen ancak düz bağ yapısına sahip olan polietilen köpük ürünü olarak tanımlanabilir. Daha ekonomik olmasından ötürü tercih edilen DurPack ürünü, standartları da daha az zorlar. Boru, ekstra lamine ya da laminesiz ve plaka şeklinde üretimi söz konusudur. Durfoam firması polietilen köpük üretiminde Türkiye’nin öncü firmaları arasında yer alarak kendi üretimi olan ürünleri işletmelere satmaktadır.

Doğa ile tamamen uyumlu ve ekonomik olan bu ürünler genellikle yalıtım alanlarında tercih edilir. DurPack ürünü;

  • Yapı endüstrisi
  • Ayakkabı ve çanta
  • Ambalaj sektörlerinde kullanılabilir.

Durcomp Ürünü Hakkında

Ağırlığı azaltırken daha fazla mukavemet kazanmak için Durfoam firması tarafından hayata geçirilen Durcomp ürünü, çekirdek yüzey adı verilen farklı kombinasyonlarda üretilmektedir. Çoğunlukla demiryolu ve otomotiv sektörlerinde kullanılan bu ürünler, sektördeki işletmelere Durfoam firması tarafından sağlanır. Sandviç paneller olarak da tanımlanan bu ürünler; bal peteği, çekirdek yapı ya da ahşap olmak üzere farklı şekilde üretilebilmektedir.

Yüksek kolonların ağırlığına dayanabilmeleri için üretilen sandviç paneller;

  • Uzay ve hava araçları
  • Bina ve ev inşaatı
  • Tekne inşaatı
  • Otomotiv sektörü gibi alanlarda kullanılabilir.

Yüksek sertlik, kolay işlenebilme, yangın davranışı ve yüksek ağırlık oranı gibi özelliklere sahiptir. Polietilen ürün denildiği zaman Türkiye’de akla gelen ilk firma Durfoam firmasıdır. Bu nedenle ürünleri de pek çok firma tarafından tercih edilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.