Genel Bilgi ve İçerikler

Kalıp Rafı Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

0

Depo yönetimi için özel olarak üretilmiş raf sistemleri, depo yönetimi işlemlerinin daha düzenli ve daha verimli olması için özel olarak üretilen sistemlerdir. Ürünlerin muhafaza edilmesi, maliyetlerin azaltılması ve verimliliğin arttırılması için özel olarak tasarlanan depo raf sistemleri sayesinde müşterilerin tüm istekleri karşılanmaktadır.

Genel olarak lojistik desteği sağlayan firmalar, toptan ve parekende ürün sunan firmalar tarafından sıklıkla kullanılan depo raf sistemleri, firmalarının maliyetlerinin azaltılmasının yanında kullanıcılarına küçük alanlarda maksimum fayda sağlamasına yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda depo raf sistemleri sayesinde depolardaki ürünlerin düzenli bir şekilde yerleştirilmesi, çevresel tehlikelerden korunması ve malzemelere kolayca ulaşılması gibi imkanlar müşterilerin bu raf sistemlerini tercih etmelerine sebep olmaktadır.

Depo raf sistemleri gibi firmaların işlerini kolaylaştıran raf sistemleri benzer bir mantıkla araç içi raf sistemi şeklinde de olabiliyor. Özellikle de lojistik firmaların küçük araçlarla işlem gerçekleştirmesi gereken durumlarda bir ihtiyaç olarak ortaya çıkan araç içi raf sistemi, bu firmalara kolaylık sağlıyor.

Az miktarda teslimatı gerçekleşecek olan ürün araç içine yerleştirilen bu araç içi raf sistemleri sayesinde daha fazla ürün taşıma kapasitesine sahip olmaktadır. Bu firmaların ise oluşabilecek olumsuzlukları göz önünde bulundurarak araç kaskosu falan yaptırmaları gerekir.

Sürücülerin karşılaştıkları olumsuzluklarda devreye giren yol yardım aracı gibi hizmetlerden de bu sayede kolaylıkla faydalanabilirler. Aksi takdirde yol yardım aracı yapımı gibi hizmetler, müşterileri ve firmaları zorlayabilir.

Depolama Raf Sistemleri?

Malzemelerin hızlı ve düzenli depolanma gereksinimleri sonucunda ortaya çıkan depolama raf sistemleri, modern yaşamın getirdiği zorunluklar,  zamanı daha verimli ve etkili kullanmak için gerekli olan depolama ürünleri olarak karşımıza çıkmaktadır.

En küçüğünden en büyüğüne kadar bütün marketler, teknoloji mağazaları, bakkallar ve manavlar gibi her türlü hizmeti sunan farklı iş sektörleri ve firmaları tarafından bu raf sistemleri kullanılmaktadır. Kullanılan hizmetin sektörüne, ürünün büyüklüğüne ve küçüklüğüne, ürünün ağırlığına, ürünün miktarına ve cinsine göre ise bu depo raf sistemleri özel olarak üretilmektedir.

Firmalar da özel olarak üretilen bu raf sistemleri arasından kendi ihtiyaçlarını karşılayacak olan raf sistemlerini seçerek, ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar.

Kalıp Rafı Hakkında?

Ağır sanayide kullanılan malzemeler için özel olarak üretilen raf sistemine kalıp rafı denilmektedir. Kalıp rafları, yüksek tonajlı ürünlerin dikey olarak istiflenmesi için tercih edilen bir raf sistemidir. Özellikle kalıp raf kullanmayı tercih eden firmalar ya da işletmeler, bu depolama yöntemi sayesinde ağır yüklerini güvenilir bir şekilde istiflemektedir. Aynı zamanda kalıp rafların kullanan müşterilerine sunduğu avantajlardan bir tanesi de ürünlerinin taşınmasında sunduğu rahatlıktır.

Yatay ve dikey taşıyıcılar sayesinde bu ürünlerin depolara taşınması ve çıkarılması kolaylaşmaktadır. Bu yüzden firmalar kalıp rafı seçerken, bu avantajı göz önünde bulundurmalıdır ve ona göre seçim yapmalıdır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.