Genel Bilgi ve İçerikler

Kuşburnu Çayı Hangi Hastalıklara Faydalıdır?

0

19Kuşburnu çayı hangi hastalıklara faydalıdır? Kuşburnu bitkisi gülgillerden bir bitkidir. Çiçeksi, narin ve ekşi bir tada sahiptir. Yaprakların hemen altında küçük yuvarlak kırmızı veya turuncu renkte ki meyvelere kuşburnu meyvesi denir. İçeriğinde ki yüksek oranda C Vitamini ve antioksidanlarla birçok hastalığa iyi gelmektedir. Kuşburnu çayının iyi geldiği hastalıkların başında kalp sağlığı, kilo kaybı ve yaşlanma etkilerini geciktirme bulunmaktadır.

Kuşburnu Çayı Antioksidanlar Açısından Zengindir

Kuşburnu antioksidan açısından bakıldığında en yüksek değere sahip meyvelerden birisidir. İçerisinde yüksek miktarda polifenoller, karotenoidler, C ve E vitaminleri bulunmaktadır. Bu sebeple serbest radikallerin sebep olduğu hücre hasarına karşı vücudu korumaktadır.

Bağışıklık Sistemini Destekler

Diğer meyve ve sebzelere bakıldığında kuşburnu çayının içerisindeki C vitamini son derece yüksektir. Bu sebeple bağışıklık sistemini destekleyici özelliği bulunur. Bağışıklık sistemini desteklemek için vücudu enfeksiyonlara karşı koruyan lenfosit adı verilen beyaz kan hücrelerinin üretimini uyarır ve lenfositlerin işlevini arttırır.

Kuşburnu Çayı Hangi Hastalıklara Faydalıdır?

Kuşburnu Çayı Kalp Hastalıklarına Karşı Korur

Yapılan çalışmalar C vitamini ile kalp sağlığı arasında bir ilişki olduğunu göstermektedir. C vitamini kötü kolesterolü ve kan trigliseritlerinde önemli bir düşüşe neden olur. Yapılan bir başka çalışma ise yetersiz C vitamini anlamının kalp hastalıkları sebebiyle ölümü arttırdığı bilinmektedir. Bu sebeple düzenli şekilde kuşburnu tüketmek kalp sağlığını iyileştirilerek kalp hastalıkları riskini azaltır.

Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Özellikle rosa canina cinsinden elde edilen kuşburnundan yapılan çayların yağ yakıcı özelliğe sahip olduğu bilinmektedir. Yapılan bir çalışmadan düzenli olarak kuşburnu çayı tüketiminin özellikle iç organlar çevresindeki yağları önemli ölçüde azalmasına sağladığı bulunmuştur.

Tip 2 Diyabete Karşı Koruma Sağlar

Yapılan bazı çalışmalarda kuşburnu çayının karaciğerdeki kan şekeri seviyelerini, açlık insülin seviyelerini ve hücresi büyümesinin önemli ölçüde düşürdüğü görülmüştür. Bu üç faktör tip 2 diyabete sebep olan faktörlerdir.

Enflamasyonu Ve Ağrıyı Azaltır

Kuşburnu çayı içerisinde bulunan polifenoller ve galaktolipitler yüksek bir antienflamatuar etkiye sahiptir. Yapılan çalışmalarda da kuşburnu çayının osteoartritin kişilerde eklem ağrılarında önemli oranda azalmalar görülmüştür. Yapılan başka bir çalışmada ise romatoid artrit tedavisine yardımcı olduğu bulunmuştur.

Cilt Yaşlanmasına Karşı Savaşır

Kuşburnu çayı içerisinde bulunan yüksek miktardaki C vitamini, kolajen sentezini teşvik ettiğinden dolayı, cilt hücrelerini güneşin ışınlarından koruduğu için cildin erken yaşlanmasına önüne geçmektedir. Ayrıca cildin daha sıkı ve daha genç görünmesini de sağlamaktadır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.