Genel Bilgi ve İçerikler

Tüp Mide Ameliyatının Avantajları ve Riskleri

0

Tüp mide ameliyatının avantajları ve riskleri nelerdir? Sindirim sisteminde bir değişiklik yapılmaması en büyük kazanımdır. Midesini küçültmek, kilo vermek, hayatını daha iyi bir şekilde devam ettirmek isteyen çok sayıda kişi tüp mide ameliyatı olmak istiyor.

Tüp Mide Ameliyatının Avantajları Nelerdir?

Midedeki Ghrelin hormonunun salındığı kısım çıkarıldığı için açlık uzun süreli bastırılır, iştahta belirli ölçüde kapanma meydana gelir.

Diğer ameliyatlarla kıyaslandığında mide küçültme ameliyatı çok daha kolay bir ameliyattır ve ameliyat süresi daha kısadır.

Laparoskopik yani kapalı ameliyat tercih edildiğinden iyileşme hızı oldukça yüksektir.

Mide küçültme ameliyatı sonrası kilo verme 1-1,5 yıl devam eder.

Ameliyat sonrası tekrar kilo alma durumunda hastaların kolaylıkla başka bir ameliyata çevrilme olanakları vardır.

Mide küçültme ameliyatı olan hastalarda, diğer sağlık sorunlarına bağlı riskler, örneğin diyabet, hiper tansiyon karaciğer yağlanması vb. riskler ameliyatla birlikte ortadan kalkar. Dolayısıyla mide küçültme ameliyatı hem riski az hem de riskleri azaltan bir ameliyattır.

Tüp Mide Ameliyatının Riskleri

Ameliyatlar sırasında nadiren de olsa hayati komplikasyonlar gelişebiliyor. Bunlar ameliyat sonrası kaçak ya da kanama gibi yüzde 1 de olsa görülebilecek ve acil müdahale gerektiren komplikasyonlardır.

Majör cerrahi yani büyük cerrahi ameliyatlardan olan mide küçültme ameliyatı diğer tüm büyük ameliyatlarda olduğu gibi sonrasında da çeşitli riskler bulundurur. Hastanın yaşı ve kilosu ne kadar artarsa mide küçültme ameliyatının riski de o kadar artar.

Mide küçültme ameliyatı estetik amaçla yapılan bir ameliyat değildir. Morbid obezite hastalarının yaşam süreleri buna bağlı olarak 10-15 sene kısaldığı için obeziteye bağlı riskler mide küçültme ameliyatı risklerinden oldukça fazladır.

Mide küçültme ameliyatı sonrası kaçak olabilme riskine karşın, hasta taburcu olduktan sonra ateş ya da karın ağrısı hissederse hiç vakit kaybetmeden doktoruna başvurmalıdır. Tüp mide ameliyatı Ankara konusunda detaylar ibrahimsancak.com ‘da yer alıyor.

Sağlıklı Günler

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.