Genel Bilgi ve İçerikler

Türkiye Avrupa Birliğine Neden Giremiyor?

0

Türkiye Avrupa birliğine neden giremiyor? Avrupa Birliği kendine üye ülkelerdeki vatandaşların refah düzeylerini ve ekonomik durumlarını geliştirmek ve en önemlisi Birliğe üye ülkeler arasındaki ticareti kolaylaştırmak için kurulmuş bir birliktir. Bu düzeyde birliğin eski adı Avrupa Ekonomik Topluluğudur. Birlik Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Mahkemesi gibi uygulamaları da devreye sokmuştur.

Türkiye Avrupa Birliğine Neden Giremiyor?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti yaklaşık 60 yıldır Avrupa Birliğine başvuru yapmış durumdadır. Türkiye’nin AB’ye alınmamasının birçok sebebi vardır.

Türkiye’nin Avrupa birliğine girememesindeki en önemli bazı sebepler:

1)1980 Türkiye Darbesi: Avrupa Birliğinde sözü geçen ülkeler bu durumun demokrasiye bir darbe olduğunu ve Avrupa Birliği üyesi bir devlette böyle bir durum yaşanamayacağını belirterek üyelik müzakerelerinde bu durumu her seferinde dile getirmektedirler.

2) Doğu Akdeniz Meselesi: Bu konuda Türkiye ve Avrupa ülkeleri karşı karşıyadır. Avrupa ülkeleri Doğu Akdeniz de Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs’ı kullanarak bölgeye müdahale ettiğini söylemektedirler.

3) Türkiye’nin coğrafi konumu: Türkiye Devleti’nin büyük bir bölümü Asya kıtasında bulunduğu ve az bir bölümünün Avrupa kıtasında olduğunu gerekçe göstererek, Türkiye’nin bir Avrupa ülkesi olmadığını dile getirmektedirler.

Türkiye Avrupa birliğine neden giremiyor? Sorusuna sizler için en iyi şekilde cevap vermeye çalıştık.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.