Genel Bilgi ve İçerikler

2021 Hentbol Lisansı Nasıl Alınır? Başvuru İçin Gerekli Belgeler

0

2021 hentbol lisansı nasıl alınır? Başvuru için gerekli belgeler nelerdir? Sorularına cevap vermek adına sizlerleyiz. Hentbolu takip eden birçok kişi hentbol lisansı almak isteyebiliyor. Bizde lisans almak isteyenler için yazımızda bu işlemlerin nasıl yapıldığından bahsetmeye çalışacağız. Bildiğiniz gibi birçok sporda kolay şekilde lisans alınamıyor. Hatta birçok kişi bazı sebeplerden dolayı lisans alamayarak sevdikleri spordan uzaklaşmak zorunda kalabiliyorlar.

Hentbol lisansını almakta aynı şekilde bazı şartlar ve biraz zaman gerektirebiliyor. Yazımızda bahsedeceğimiz işlemleri uyguladıktan ve gerekli kriterleri karşıladıktan sonra hentbol lisansına sahip olmanız oldukça muhtemel. Lisansın nasıl alındığını merak ettiğinizi biliyoruz. Bu yüzden bu kısımda lafı daha fazla uzatmayalım ve hentbol lisansının nasıl alındığını sizlere basitçe anlatmaya çalışalım.

2021 Hentbol Lisansı Nasıl Alınır? Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Daha önce belirttiğimiz gibi hentbol lisansı başvuru işlemleri birçok sporda olduğu gibi bazı şartlar gerektiriyor. Bu şartları karşıladıktan ve gereken belgeleri hazırladıktan sonra bu lisans için başvuruyu yapabiliyorsunuz.

Bahsettiğimiz şartlara bir örnek vermemiz gerekirse sağlık problemlerini örnek gösterebiliriz. Yani örneğin, spor hayatınızı etkileyecek bir sağlık probleminiz varsa bu lisansı alamayabilirsiniz. Kısacası ne yazık ki her isteyen hentbol lisansına sahip olamayabiliyor. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan lisans için neler yapmanız gerektiğine birlikte göz atalım.

Hentbol Lisansı Başvuru İşlemleri

Hentbol lisansı başvurusu için ilk olarak bağlı olduğunuz kuruma başvuru yapmanız gerekiyor. Bazı spor kulüplerinde lisanslar erken teslim edilebiliyor. Ancak bazı spor kulüpleri sporcuyu yetenek, güç bakımından biraz gözlemledikten sonra lisansını teslim edebiliyorlar. Bunların yanı sıra birçok lisans işlemlerinde olduğu gibi bu lisans başvurusu içinde bazı belgeler gerekiyor. Hentbol lisansı için gerekli belgeler aşağıdaki şekilde oluşuyor.

Hentbol Lisansı İçin Gerekli Belgeler 2021

  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • Sporcunun hentbol oynaması için bir engel bulunmadığını gösteren sağlık raporu
  • Sporcunun bağlı olduğu kurumda çalışan antrenörün onayı
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Sporcu 18 yaşından küçükse velisinin onayını gösteren belge
  • Onay formu

Bu belgeleri ve gerekli şartları hazırladıktan sonra hentbol lisansı başvurusu 2021 yapabiliyorsunuz. Ancak lisansı aldıktan sonra unutmamanız gereken bazı şeyler bulunuyor. Sporcu lisanslarının belli bir kullanım süresi bulunuyor. Bu süre dolmadan önce lisansın vize edilmesi gerekiyor. Eğer bu süre dolmasına rağmen lisans vize edilmediyse doğal olarak geçerliliğini kaybediyor.

Sporcu İçin Hentbol Lisansı Avantajları Neler?

Hentbol lisansı avantajları birçok farklı şekilde karşımıza çıkabiliyor. Bu lisans sayesinde müsabaka ve yarışmalara katılabiliyorsunuz. Ayrıca yaşınız küçük olmasına rağmen bu lisansa sahipseniz bu da sizin için bir avantaj sağlayabilir. Çünkü bildiğiniz gibi yaşı genç ve özellikle yetenekli sporcular birçok spor alanında iyi yerlere erken gelebiliyorlar.

Bunların yanı sıra bahsettiğimiz lisans BESYO gibi okullarda özgeçmiş olarak avantajlar sağlayabiliyor. Çünkü bazı üniversiteler BESYO bölümüne özgeçmiş ile alım yapabiliyorlar. İşte bu nokta da hentbol lisansı avantajları 2021 karşımıza çıkıyor. Çünkü eğer bir lisansınız varsa bunu özgeçmişinize yazarak birçok kişiden bir adım öne geçebilirsiniz.

Ayrıca bu lisansın amatör, profesyonel gibi birçok derecesi bulunuyor. Bu derece zamanla başarı, yıl gibi etkenlere bağlı olarak yükselebiliyor. Tabi ki bu derece yükseldikçe sporcular için lisansın avantajı da artmaya devam ediyor. Kısacası hentbol lisansının bazı avantajları bu şekilde karşımıza çıkıyor.

Yazımızda sizler için 2021 hentbol lisansı nasıl alınır? Başvuru için gerekli belgeler nelerdir? Sorularına cevap vermeye çalıştık. Umarız kafanızda bu konuyla ilgili daha fazla soru kalmamıştır. Spor ile ilgili daha farklı içeriklere sitemizin “spor” kategorisi aracılığıyla göz atabilirsiniz.

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.