Genel Bilgi ve İçerikler

Gerçek Zamanlı Strateji (RTS) Oyunları – Detaylı Kılavuz

0

RTS (real-time strategy veya gerçek zamanlı strateji), oyuncuların üsler inşa ettiği, ordu kurduğu ve zafere ulaşmak için rakip oyuncuları veya yapay zeka birimlerini yok etmeye çalıştıkları bir strateji video oyunu türüdür. Kaynak yönetimi, birimleri yükseltme ve düşmanları mağlup etme gibi bir karışımla kullanıcılar, gerçek zamanlı olarak düşmanlarını alt etmek için ideal olarak dev bir imparatorluk kurarlar.

Birimler inşa etme, savaş ilan etme ve gerçek zamanlı savaşlara katılma kavramı, hızlı tempolu ve yoğun rekabetçi oyun fırsatı sunar.

Strateji oyunlarının kısa tarihi

1990’lar ve 2000’ler strateji oyunları için altın çağlardı.

En ikonik gerçek zamanlı strateji oyunlardan bazıları StarCraft, Dune II’dir. Bu, tarihsel dönemlerde veya fantastik ortamlarda geçen diğer strateji oyunlarının kötü olduğu anlamına gelmez.

Gerçek zamanlı strateji oyunlarını Crusader Kings III veya Civilization gibi diğer büyük strateji oyunlarından ayıran şey, tüm oyunun gerçek zamanlı olarak gerçekleşmesidir. Kaynak yönetimi, rakipler üzerinde avantaj elde etmek için mantıklı kararlarla teknoloji araştırma yeteneği de dahil olmak üzere daha fazla birim ve bina oluşturmanızı sağlar. Gelişmiş teknolojinizi gelişmemiş bir rakibe götürmek ve onu gerçek zamanlı olarak yok etmek gibisi yoktur.

RTS oyunlarının grafikleri

Genelde video oyunlarında en önemli özellik grafiklerdir, ancak gerçek zamanlı strateji oyunları için bu aşırı derecede önemli değildir. RTS’ler hızlı tempolu oyunlar olduğu için kullanıcıların nefes kesici grafiklere hayran kalacak zamanları olmaz. RTS’lerde harika grafiklere sahip olmak imkansız olmasa da oyunun konusu grafikler değildir. RTS’lerde genelde en önemli şey düşmanları yenme yaklaşımının etkisidir.

En İyi Gerçek Zamanlı Strateji Oyunları

Shadow Tactics: Blades of the Shogun

Bu oyun modern RTS’lerin en iyi örneklerinden biridir. Sayısız birimle geniş orduları kontrol etmek yerine her biri farklı becerilere ve güçlere sahip beş karakterden oluşan seçkin bir gruba rehberlik ediyorsunuz.

StarCraft II: Wings of Liberty

StarCraft II RTS’lerin kralıdır, denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth

“Yüzüklerin Efendisi” kitaplarının da, filmlerinin de, oyunlarının da kusursuz olduğunu hepimiz biliyoruz zaten.

Ashes of the Singularity: Escalation

Ashes of the Singularity sürekli geliştirme ve optimizasyon döngüsü aracılığıyla büyük ölçüde olgunlaşmıştır.

Warcraft III: Reign of Chaos

Warcraft 3, tüm zamanların en sevilen RTS’lerden biridir. Klasik sürümü güzeldir, yeniden geliştirilmiş Warcraft III: Reforged ise hayran kitlesininin bir kısmını bazı hataları ve eksiklikleri ile hayal kırıklığına uğratmıştır.

Age of Empires II: Definitive Edition

1999 yılında piyasaya sürülen orijinal Age of Empires 2 şüphesiz RTS dünyasında özel konuma sahiptir, bu yüzden Forgotten Empires şirketi bu efsaneyi tamamen yeniden düzenleyerek ve geliştirerek 2019 yılında piyasaya sürmüştür. Definitive Edition’da sadece grafikleri değil, aynı zamanda yapay zeka birimi de güncellenmiştir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.