Genel Bilgi ve İçerikler

Başarılı Öğrencilerin Ortak Özellikleri

0

Başarılı öğrencilerin ortak özellikleri nelerdir? Hayat boyu başarılı olmak için uğraşır dururuz. Başarılı olmak için başarıyı hızlandıracak bütün etmenlerin yerinde ve zamanında kullanılması gerekir. Şartlar elverişli hale getirildiğinde başarıyı kovalamanıza gerek kalmayacaktır.

Başarılı olan insanların hayatı incelendiğinde ortak olan bir takım özellikler göze batmaktadır. Başarılı olmak isteyen bireyler olarak bu özellikleri bilmek istersiniz diye düşündüm. Bunları bilmek ve şartlarınızı imkânlarınızın el verdiği ölçüde bu duruma getirmek sizi başarılı olma yolunda bir adım öteye götürecektir.

Başarılı Öğrencilerin Ortak Özellikleri

Başarılı Öğrencilerin Ortak Özellikleri Nelerdir?

1- Başarılı bireylerin ailelerinin sosyo-ekonomik ve kültür düzeyi yüksek olmaktadır. Anne ve babalarının kültür durumu yüksektir. Ailede geçim sıkıntısı yoktur. Öğrencinin başarılı olabilmesi için tüm imkânlar ailesi tarafından istediği zaman hizmetine sunulabilir.

2- Güdülenmişlik düzeyi yüksektir. Başarılı olan bireylerin başarılı olma istekleri kuvvetlidir. Bu isteklerine ulaşmak için gerekli tüm mücadeleyi verirler. Kendilerini programlama yetisine sahiptirler. Belirli bir plan dâhilinde düzenli ve disiplinli bir çalışma ile başarıyı elde etmişlerdir.

3- Öğrenme ortam zenginliğine sahiptir. Başarılı bireyler dershane, özel ders ve iyi bir okulda okuma imkânına sahiptir. Okudukları okul kalitelidir. Başarılı olabilmek için zengin öğrenme ortamlarına girerler.

4- Başarılı bireylerde güdülenme genelde içseldir. Yani dışarıdan birisi oğlum oku diye baskı yapmamıştır. Birey başarılı olmayı ailesi istediği için değil kendi istediği için gerçekleştirmiştir. Bu bireylerde merak hat safhadadır. Öğrenmeyi tetikleyen şeylerin başında merak gelir.

Başarılı öğrencilerin ortak özellikleri nelerdir? Sorusuna sizler için en iyi şekilde cevap vermeye çalıştık. Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.