Genel Bilgi ve İçerikler

2021 Engelli Sağlık Kurulu Raporu Nasıl Alınır Ücreti Ne Kadar?

0

2021 engelli sağlık kurulu raporu nasıl alınır ücreti ne kadar? Engelli vatandaşlarımız engelli raporu almak için belirli sağlı kontrolünden sonra engelli raporu alabilirler. Türk vatandaşlığı olan bir kişi engelli raporu almak istediğinde devlet hastanelerine giderek başvuru yapabilirler.

2021 Engelli Sağlık Kurulu Raporu Nasıl Alınır Ücreti Ne Kadar?

Devlet hastanesine giden engelli olan kişi hastanenin danışma bölümünden aldığı engelli başvuru formunu hiç eksiksiz doldurarak görevliye teslim eder. Bu işlem sonrasında sağlık kurul heyetinin yapacağı sağlık kontrolüne katılır. Devlet hastanesinin doktorları tarafından oluşan sağlık heyetinin verdiği kararın arkasından tespit edilen engellin derecesine göre engelli raporu verilir. Engelli raporunun ücreti ortalama 200 TL olarak belirtilmektedir.

2021 Engelli Sağlık Kurulu Raporu Nasıl Alınır Ücreti Ne Kadar?

Engelli Sağlık Raporu Nasıl Ve Nereden Alınır?

Engelli Sağlık Kurulu Raporu almak için öncelikle devlet hastanesinden muayene randevusu alamsı gerekir. Randevu sonrasında engelli olan kişi engelli haklarını kazanabilmesi için sağlık kuruluna katılır. Sağlık kurulu devlet hastanesinin doktorlarından oluşup engelli olan vatandaşı detaylı olarak muayene ederek engel seviyesini belirlerler. Sağlık kurulunun verdiği son karara göre belirlenen ölçüde iş görmemezlik engel raporu verilir.

  • Engelli raporu için gerekli evraklar:
  • Engelli raporu almak isteyen kişinin TC kimlik numarası
  • Engelli raporu almak isteyen kişin zihinsel engeli var ise vasinin kimlik belgesi
  • Engelli raporu almak isteyen kişinin 5 adet vesikalık fotoğrafı
  • Devlet hastanesi tarafından alınmış başvuru formu
  • Sağlık kurulunun verdiği sağlık raporu
  • Engelli kişinin eğitim bilgileri ve belgeleri

Engelli raporu almak isteyen kişinin engelli raporu almak için başvuru yapabilmesi için en az %40 seviyesinde engelinin bulunuyor olması gerekiyor.

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Almak Ne Kadar Sürer?

Engelli raporu almak için hastaneye başvuru yapan vatandaşlar. Öncelikle hastane muayene randevusu alır. Sonrasında danışmadan engelli başvuru formu alır ve 200 TL olan ücreti öder. Daha sonrasında sağlık kurulu heyetinin muayenesi için verilen randevu günü bekler. Sağlık kurulunun verdiği sonuçtan sonra kendisine verilmiş olan rapor ile gerekli olan belgeleri düzenleyerek hastaneye teslim eder. Daha sonra engelli olan kişi sağlık kurulunun verdiği ölçüde olan engelli raporunu alabilir. Engelli olan vatandaş engelli raporunu aldıktan sonra devletin kendisine sunduğu engelli haklarından yararlanabilir.

Engelli Sağlık Kurulu Ne Zamana Kadar Geçerlidir?

Devlet hastanesi Sağlık kurulunun engelli olan vatandaşa verdiği engelli raporu genelde iki ila üç yıl geçerli olup bu serenin sonunda sağlık raporunun yenilenmesi gerekir.

2021 engelli sağlık kurulu raporu nasıl alınır ücreti ne kadar? Sorusuna sizler için en iyi şekilde cevap vermeye çalıştık.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.