Genel Bilgi ve İçerikler

Güne Enerjik Başlamanın Yolları Nelerdir?

0

Güne enerjik başlamanın yolları nelerdir? Hepimiz belli bir yaştan sonra iş hayatına atılıyoruz ve bir süre sonra hayatın üstümüze üstümüze geldiğini söylüyoruz. Aslında gerçekte olan şu; hayat her zaman aynı devam ediyor, insanoğlu her zaman benzer hayatları yaşıyor, sadece bazen hayatımız daha yoğun oluyor veya bazen kendimize yeterince ilgi göstermeyerek yorgun hissetmeye başlıyoruz. Güne başlarken sanki hiç enerjimiz yokmuş gibi hissediyor yataktan kalkmak dahi istemiyoruz.

Aslında gerçekte olan vücudumuzun gerekli bazı şeylerden mahrum kalması sonucu yaşanan psikolojik ve biyolojik eksikliklerdir. Evet, güne zaman zaman negatif bir ruh haliyle uyanıyoruz ama bunu nasıl daha iyi hale getirebiliriz? Güne daha enerjik nasıl başlayabiliriz? Şimdi sizlere güne enerjik başlamanın yollarından bahsedeceğiz. Basit ama etkili olan bu yöntemlerle hayatınız çok daha pozitif ve enerji dolu olacak.

Güne Enerjik Başlamanın Yolları Nelerdir?

Güne enerjik başlamak, günün geri kalanında motivasyonunuzu, enerjinizi arttırabilecek olumlu bir etkendir. Lütfen aşağıda bahsedeceklerimize odaklanın ve hayatınıza olumlu yönde yön vermenize izin verin.

Güne Enerjik Başlamanın 5 Yolu:

  1. Güne enerjik başlamak için önceki günün akşamına şöyle bir dönüp bakmamız lazım. Güne enerjik başlayabilmenin birinci kuralı akşam çok geç saatlerde yatmamalıyız. En azından bunu bir rutin haline getirmemeliyiz. Vücudun ve zihnin tüm günün yorgunluğunu atmaya zaman zaman çok ihtiyacı olur. Ancak bizler gece saat birde, ikide, üçte yatıp sabahın altısında uyandığımızda vücudumuza bu iyiliği yapmayız ve günümüz bitmek bilmez. Saatler vücudumuz için işlerken biz bu saatleri verimli kullanmazsak, hem zihnimiz hem vücudumuz yorgun bir şekilde uyanırız. Tabii sadece akşam erken yatmakla iş bitmiyor. Akşam yaptığımız bazı aktiviteler de uykumuzu yeterince alamamamıza sebep oluyor ve sabah yine dinç uyanamıyoruz. Bunlara da bir bakalım. Nedir bu bizleri uykumuzdan eden aktiviteler?
  • Gece yatmadan önce telefonla meşgul olmak: Telefonlar hayatımızın büyük bir bölümünü meşgul eden teknolojik aletler halini almaya başladı. İşlevine uygun kullandığımızda elbette ki çok faydasını gördüğümüz telefonlar kimi zaman da hayatımızı çok derinden etkileyebiliyor. Bizleri zihnen ve biyolojik anlamda hasta dahi edebiliyor. Alınan radyasyon, gözlerin sürekli parlak bir ekrana maruz kalması ve izlerken beynimizin çok fazla yorulması rahat bir uyku uyuyamamamıza neden oluyor. Bu sebeple yatmadan önce telefonlarınıza bakma sürenizi kısaltmalısınız. Çok daha derin bir uyku uyuduğunuzu o zaman fark edeceksiniz.
  • Gece yatmadan önce yapılan bir başka yanlış da alkol ve özellikle de sigara kullanım miktarıdır. Yatmadan önce içilen fazla miktarda sigara, vücuttaki oksijen dağılımını olumsuz etkiler. Bu da kalp atış hızının normalin aksine düzensiz bir şekilde değişmesine neden olur. Dolayısıyla huzurlu ve derin bir uyku uyuyamayız çünkü vücudumuz normal değerlerinde normal bir sürece ayak uyduramaz hale gelir.
  1. Güne enerjik başlamanın ikinci yolu sabah uyanır uyanmaz ılık bir duş almaktır. Uykumuzdan yarım saat feragat ederek aldığımız ılık bir duş, koca bir günümüzün normalden çok daha verimli geçmesine olanak sağlayacaktır. Sabah uyanın, ılık bir duş alın, duş almadan önce kahvenizi veya çayınızı demleyin ki duş sonrasında sıcak bir içecekle gününüz daha da aydınlansın. Böylece enerji dolu bir şekilde evden çıkmaya hazır hale gelirsiniz.
  2. Güne enerjik başlamanın üçüncü yolu ise elbette ki günlük besin miktarımızı almaktır. Sabah kahvenizi veya çayınızı yudumlarken yanına sizlere enerji verecek, tok tutacak ve hızlı hazırlanabilecek yiyecekler hazırlamalısınız. Örneğin yumurta, peynir, belki sadece bir dilim çikolatalı ekmek veya canınızın istediği besleyici bir yiyecek. Vücudunuzu güne hazırlamak istiyorsanız öncelikle vücudunuza ihtiyacı olan şeyleri vermeniz gerek. Aksi taktirde enerjisiz bir vücut size enerji dolu bir gün yaşatmayacaktır. Sabah bir miktar besini vücudunuza aldıktan sonra güne çok daha enerjik başladığınızı göreceksiniz.
  3. Gününüz daha aydın olsun istiyorsanız uygulamanız gereken bir başka yöntem de sabah koşusudur. Sabahları insanlar biraz daha uyuyabilmek için alarmlarını erteleyip günlerine çok daha pasif bir enerjiyle başlarken sizler tertemiz oksijeni ciğerlerinize çekerek aslında güne daha enerjik başlayabilirsiniz. Yorgunluk hissini ortadan kaldıran bu güzel aktiviteyle gün boyu dinamik, yaratıcı ve daha özgüvenli olacağınız kesin. Çünkü spor yaparak bir yandan vücudunuzun da daha şekilli bir hal almasına olanak sağlarsınız. Biliyoruz ki spor hepimizin ihtiyacı olan çok önemli bir aktivite. Sabahları yapılan spor, vücudumuzda biriktirdiğimiz negatif enerjinin atılmasına da fazlaca yardımcı oluyor. Bu sayede negatif enerjilerden arınarak pozitif enerji yükleniyor, gününüzü çok daha aktif ve faydalı geçirebiliyorsunuz.
  4. Son olarak güzel kokularla uykudan uyanmanızı önereceğiz. Bu da aslında negatif enerjinizi atabilmeniz için çok önemli bir detay. Güzel kokular insanlara mutluluk verir. Güne mutlulukla uyandığınızı düşünün. Çok daha güzel hissetmez misiniz? Cevabınızı duyar gibiyim. Güzel bir oda kokusu alabilir veya uyandığınızda odanıza parfümünüzden bir fıs sıkabilir, başucunuza sevdiğiniz birinin kokusunu koyabilir veya yastığınıza yatmadan önce güzel bir koku sürebilirsiniz. Böylece çok daha mutlu hisseder ve güne daha enerjik başlayabilirsiniz. Kokular üzerine yapılan bilimsel araştırmalarda, insanların sevdiği kokulara maruz kalmaları durumunda mutluluk hormonu salgıladıkları bulunmuştur. Sizler de bu yöntemi deneyin ve hayatınızdaki olumlu farkı hissetme fırsatını kendinize verin.

Güne enerjik başlamak da günün düşük bir motivasyonla geçmesi de aslında tamamen bizim elimizde. Hepimiz iş hayatında yoruluyoruz ama bunu yapmaya bir yandan da mecburuz. Hayat standartlarımızı yükseltmek, varsa çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak veya çocuğunuz yoksa da kendiniz için bir şeyler yapmak, üretmek bir ihtiyaç. Bu zorunluluğu güzel kılmak ise bizlere bağlı. Yukarıda bahsettiğimiz güne enerjik başlama yollarının hepsini olmasa da birkaçını deneyin ve hayatınızdaki farkı hissedin.

Güne enerjik başlamanın yolları nelerdir? Sorusuna sizler için en iyi şekilde cevap vermeye çalıştık. Hayatınızda bu basit yöntemler sayesinde çok şey değişecek ve pek çok şey güzelleşecek. Buna inanın!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.