Genel Bilgi ve İçerikler

Android Telefonlarda Olması Gereken Uygulamalar

0

Android telefonlarda olması gereken uygulamalar nelerdir? Android, Google ve Open Handset Alliance tarafından geliştirilmiş, Linux mobil işletim sistemidir. Cep telefonu, kolayca taşınan, geniş kapsama alanına sahip, kablosuz bağlantı seçeneğini kullanan iletişim aygıtıdır. Cep telefonları için milyonlarca uygulama var. Ancak hangisi ne işe yarar? Hangisini yüklemek gerekir? Bunları bilmek oldukça zordur. Android cep telefonlarında bulunması gereken en popüler uygulamaları indirerek, bu karışıklığa son verebilirsiniz.

Android Telefonlarda Olması Gereken Uygulamalar Nelerdir?

Piyasada aktif olarak satışa sunulmuş olan çok sayıda android telefon çeşidi bulunmaktadır. Kişiler, kendi bütçelerine uygun olarak diledikleri özelliklerde telefonu satın alarak kullanmaktadır. Bu telefonlarda genel olarak başlangıçta sadece mesajlaşma, mail gibi ana uygulamalar bulunmaktadır. Android market aracılığıyla sizlere çok yönlü faydalar sağlayacak olan programları indirebilirsiniz. Android telefonlarda olması gereken bazı uygulamalar şu şekildedir:

Android Telefonlarda Olması Gereken Uygulamalar

Bulut Depolama Uygulamaları

Bulut depolama, sunucular tarafından ağ üzerinde oluşturulmuş sanal veri depolama yeridir. Bazı cep telefonlarının kendi bulut depolama uygulaması vardır. Google Drive, Dropbox, Microsoft One Drive, Mega, Box, Yandex.disk, Nextcloud, Samsung Cloud gibi bulut depolama uygulamalarından bir tanesini kullanabilirsiniz. Uygulamalar ücretsiz olarak kısıtlı bir depolama imkânı sunmaktadır. Önemli tüm verilerinizi saklayabilir ve yedekleyebilirsiniz. İstediğiniz veriyi arkadaşlarınızla anında paylaşabilirsiniz. Android telefonlar için bu uygulamalar da çeşitli katkılar sağlamaktadır.

Android Telefonlar İçin Navigasyon Uygulamaları

Navigasyon, bir konumdan başka bir konuma gitmek için en basit yolu planlayarak tarif eden son derece popüler, bilinen bir sistemdir. Adres, konum, trafik, yemek, akaryakıt istasyonu, lokanta gibi adresleri bulmak için Google haritalar ve Yandex Navigasyon uygulamalarını öneriyoruz. Google haritalar uygulamasında 220 ülke bilgisi bulunmaktadır. Türkiye’de 60 milyon kullanıcısı bulunan Yandex Navigasyon uygulaması da en güncel trafik bilgilerine sahiptir.

Copilot, Sygic, Maps.me, Tomtom, Skobbler GPPS, Mapfactor, Maverick, Wisepilot, Osmand, navigasyon uygulamalarını da deneyebilirsiniz. Genel olarak en çok bilinen ve kullanılan uygulamalardan bir tanesi Google haritalar uygulamasıdır.

Şifre Yöneticisi Uygulamaları

Sosyal medya, e-posta, e-devlet, banka vb. birçok site için kullanıcı adı ve şifre oluşturuyoruz. Hepsine aynı şifreyi koymak, güvenlik açısından tehlikelidir. Bilgisayardan ayrı, mobil cihazlardan ayrı giriş yaptığımız zamanlar oluyor. Şifreleri unutmamak ve her iki cihazınızı da senkronize edip kullanmak için şifre yöneticisi programlarını kullanmanızı öneriyoruz.

Bitwarden, Dashlane, LastPass, Roboform, Remembear, Enpass, Keeper, aWallet Password Manager, 1Password, True Key uygulamalarından bir tanesini cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Antivirüs Uygulamaları

Antivürüs, cihazlarda virüs ve kötü amaçlı yazılımları bulmak ve önlemek için kullanılan yazılımdır. Mobil cihazlar küçük ve işlevleri belli olduğu için birçok kişi, mobil cihazlarda antivirüs yazılımı kullanmaz. Virüs, kötü amaçlı yazılım, zararlı site gibi durumlar cihazınızı yavaşlatır. Cihazınızı korumak ve hızlandırmak için; Bitdefender, AVG, Avast, McAfee ve Kaspersky gibi antivirüs uygulamalarından birini kullanabilirsiniz.

Dizi-Film Uygulamaları

Korona virüs nedeniyle birçok vaktimizi evde geçiriyoruz. İş gereği ve hava almak için dışarı çıkıyoruz. Boş zamanlarınızda ve istediğiniz her yerde dizi ve film izleyebilirsiniz. Netflix, Blu TV, Puhu TV uygulamalarını kullanabilirsiniz.

Alışveriş Uygulamaları

Milyonlarca ürünü karşılaştırarak en uygun fiyata alışveriş yapabilirsiniz. Özellikle korona virüs nedeniyle online alışveriş arttı. Ürünlere ait yorum ve puanlamaları değerlendirerek ürünler hakkında bilgi alabilirsiniz. Ürünleri arkadaşlarınıza paylaşabilirsiniz. Aldığın ürünlerin kargo durumunu panelden takip edebilirsiniz.

Hepsiburada, N11, Gitti Gidiyor, Letgo, Sahibinden, Trendyol, Hopi ve birçok ünlü markaların uygulamasını indirerek alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz.

Android Klavye Uygulamaları

Hızlı yazma, kelime tahmini, emoji, düzeltme gibi işlemleri yapabilmek için klavye uygulaması kullanabilirsiniz. Microsoft Swiftkey, Gboard, Chrooma Keyboard, Grammarly, Go Keyboard, Facemoji Emoji Keyboard, Anysoft Keyboard, Simple Keyboard, Google Handwriting Input klavye uygulamalarından bir tanesini indirebilirsiniz. Yukarıda önerilen klavye uygulamalarının Türkçe desteği bulunmaktadır. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Android Tarayıcı Uygulamaları

İnternet hızlı bir şekilde dolaşmanın en önemli unsuru, güvenli bir internet tarayıcısı kullanmaktır. Veri kullanımı ve güç kullanımı oldukça önemlidir. Sesli arama, dil çevirme, reklam engelleme, indirme, sekme açma, gizli gezinme ve diğer cihazlarla senkronize kullanabileceğiniz internet tarayıcılarını tercihinize sunduk.

Google Chrome, Microsoft Edge, Duck Duck Go, Opera Browser, Mozilla Firefox Focus, Via Browser, Dolphin, Puffin, Flynx tarayıcılarını deneyebilirsiniz.

Uzak Masaüstü Uygulamaları

Cep telefonunuzdan tabletinizi ve bilgisayarınızı uzaktan kontrol etme ihtiyacı duyuyorsanız, önereceğimiz uygulamalar sayesinde kolaylıkla yapabilirsiniz. E-posta, uygulama, program, oyun gibi tüm işlemleri uzaktan kontrol edebilirsiniz.

TeamViewer, Splashtop, Chrome, VNC, Unified Remote, Swift Remote, Microsoft Remote Desktop, Anydesk uygulamalarını güvenle kullanabilirsiniz.

VPN Uygulamaları

Virtual Private Network (VPN), kısaca sanal özel ağ anlamına gelmektedir. Uzaktan erişim imkânıyla farklı ağlara bağlanmaya yardımcı olan sistemdir. VPN deyince aklımıza yasak sitelere girmek geliyor. VPN’yi kullanıcı güvenliğini dikkate alarak kullanılmalıdır. İP adresinizi gizleyerek, konumuzu farklı bir yerden göstererek internette dolaşabilirsiniz.

Betternet VPN, Express VPN, Hideman VPN, Open VPN Connect, Proton VPN, SurfEasy VPN, Tunnelbear VPN, Hotspot Shield, Nord VPN, Private VPN, Surfshark VPN uygulamalarından bir tanesini kullanabilirsiniz.

Android telefonlar için genel olarak en önemli uygulamalar bu şekildedir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.