Genel Bilgi ve İçerikler

Facebook Fotoğraflarını Google Fotoğraflara Aktarma

0

Facebook fotoğraflarını Google fotoğraflara aktarma işlemi nasıl yapılır? Google Fotoğraflar servisi, kullandığımız mobil cihazlar ve bazı sosyal medya organları için bir bulut galeri işlevi görmektedir. Cihazlarımızdaki galeri içeriklerini yedeklememize ve diğer cihazlarımızda da bu içerikleri görüntüleyebilmemize olanak sağlamaktadır.

Galeri içeriklerinin kaybolma riskine karşı her zaman bir yedeğinin olması düşüncesini benimseyen kullanıcılar, Google Fotoğraflar servisini etkin bir şekilde kullanmaktadır. Bunun yanı sıra servisin ekstra olarak sunmuş olduğu özellikleri öğrenmek için de araştırmalar yapmaktadır. Araştırılan konuların en başında ise Facebook fotoğraf ve videolar Google fotoğraflara nasıl aktarılır konusu yer almaktadır.

Facebook Fotoğraflarını Google Fotoğraflara Aktarma

Facebook Fotoğraflarını Google Fotoğraflara Aktarma

Sadece Facebook hesabınızdaki fotoğraflar değil, ayrıca videolarınızı da aktarabilirsiniz. Bu işlemin yapılabilmesi için öncelikle bir Gmail hesabına sahip olmanız gerekmektedir. Gmail hesabı olan kullanıcılar Facebook hesapları ile kuracakları bağlantı yardımıyla fotoğraf ve videolarını Google Fotoğraflar servisine aktarabilecektir. Bu işlemi yapmak için uygulanması gereken adımlar aşağıda belirtilmiştir.

  • Öncelikle internet tarayıcınız üzerinden Facebook hesabınıza giriş yapınız.
  • Ardından sağ üst kısımda bulunan ok simgesine tıklayınız.
  • Açılan menüden Ayarlar seçeneğine tıklayınız.
  • Ardından açılan sayfanın sol kısmından Facebook Bilgilerin seçeneğine tıklayınız.
  • Ardından açılan sayfadan “Fotoğraflarının veya Videolarının Bir Kopyasını Aktar” seçeneğinin yanındaki Gör butonuna tıklayınız.
  • Açılan sayfada bulunan “Yönlendirme Hedefi Seç” butonuna tıklayarak “Google Fotoğraflar” seçeneğini tercih ediniz.
  • Açılan seçenekler menüsünden “Fotoğraflar” veya “Videolar” seçeneklerinden birini seçiniz ve İleri butonuna tıklayınız.
  • Bu işlemlerin ardından Gmail hesabınıza giriş yapmak için “Google ile oturum açın” sayfasına yönlendirileceksiniz. Buradan kaydetmek istediğiniz hesabını tercih ediniz. Eğer hesabınız açık değilse giriş yapınız.
  • Ardından bir uyarı mesajı gelecektir. Bu uyarı mesajına “İzin ver” butonuna tıklayarak onay veriniz. Ardından tekrar “İzin ver” butonuna tıklayınız.
  • Ardından açılacak olan sayfadan “Aktarma İşlemini Onayla” butonuna tıklayınız.
  • Bu işlemleri sırasıyla takip etmeniz durumunda işlem gerçekleşecektir. Açılan sayfa üzerinden aktarımın tamamlanıp tamamlanmadığı konusunda bilgi verilecektir.

 

Google Fotoğraflar servisi sadece Facebook üzerindeki fotoğraflarınızı yedeklemeniz konusunda hizmet sunmamaktadır. Aynı zamanda cep telefonlarınızda bulunan fotoğrafları da yedeklemektedir. Kişisel fotoğraf ve videolarınızın ikincil kişilerin eline geçmesini istemiyorsanız lütfen gmail hesabınıza güçlü bir parola koyunuz ve bu parolanızı diğer kişilerle paylaşmayınız.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.