Genel Bilgi ve İçerikler

Bebeklerde Katı Gıdaya Nasıl Geçilir?

0

Bebeklerde katı gıdaya nasıl geçilir? Bebek beslenmesi, anneler için son derece önemlidir. İlk 6 ay anne sütü önemli olsa da, anne sütünün ardından sağlıklı ek gıdalara yavaş yavaş geçiş yapılabilir. Bu durum akabinde anneler genel olarak bebeklerinin bundan sonraki süreç içerisinde nasıl beslenebileceğine yönelik arayış içerisinde olmaktadır. Hazırlamış olduğumuz bu yazı ile sorunuza en iyi şekilde cevap vermeye çalışacağız.

Bebeklerde Katı Gıdaya Nasıl Geçilir?

Bebek beslenmesinin en önemli noktalarından biri de katı gıdaya geçiş döneminin doğru bir şekilde belirlenmesidir. Katı gıdaya geçiş döneminde geç kalan ailelerin bebeklerinde katı gıda yutamama sorunu görülmekle beraber bu sorun bebeğin beslenmesinde büyük sorunların oluşmasına neden olabilecek kadar ciddidir.

Bebeklerde Katı Gıdaya Nasıl Geçilir?

Bu nedenle aylık takibinizi gerçekleştiren doktorunuzun da onayını alarak 6. aydan itibaren yavaş yavaş katı gıdalara geçiş başlanmalıdır. Bebek ek gıdaya geçiş dönemini ilk olarak yoğurt ve muhallebi gibi hafif katı gıdalar ile alıştırılmalı daha sonra kademeli olarak gıdaların katılığı arttırılarak beslenmesine devam edilmelidir.

Bebeklerde Katı Gıda Yememe

Bebeklerde katı gıda yutamama sorunu genelde katı gıdaya geç başlayan bebeklerde görülmektedir. Bebek yumuşak gıdalar ile beslenmeye alıştığı ve yumuşak gıdaları yutmak bebeğe daha kolay geldiği için katı gıdaları reddetme görülür. Bu tip sorunlarda mümkün olduğunca annelerin kararlı olması ve bebek aç kalsa dahi yumuşak gıdalarla beslenmeye geri dönmemesi önemlidir.

Böylelikle bebek bir süre sonra açlığa dayanamayarak katı gıdalara zorunlu olarak geçiş yapacaktır. Ancak tüm bunlara karar verilmeden önce mutlaka çocuk doktorunun muayenesi gerekmektedir. Doktorunuz bu muayene ile yutmaya engel olacak bir sağlık sorunu olmadığını teyit etmesi halinde annenin kararlılığı çok önemlidir.

Bebeklerde Katı Gıdaya Geçişte Kabızlık

Katı gıdaya ilk geçiş döneminde kabızlık yaşanması bağırsakların yeni gıdalara alışma süreci nedeniyle normaldir. Bu süreci daha kolay atlatmak adına bağırsakları çalıştırdığı bilinen meyve ve sebzelerden ağırlıklı bir beslenme menüsü oluşturmak yarar sağlayacaktır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.