Genel Bilgi ve İçerikler

2020 İtibariyle Türkiye’de Elektrikli Araç Şarj İstasyonları

0

Gelişen teknoloji çağı ile beraber artık her şey daha sağlıklı ve konforlu olmaya başladı. Buna örnek olarak elektrikli araçları verebiliriz. Normal otomobiller bilindiği üzere çevreye çok fazla zarar verir, hava kirliliği oluşmasına neden olur. Fakat elektrikli araçlar tamamen doğa dostudur, yenilebilir enerjiye sahiplerdir, daha konforlu bir sürüş imkanı sunarlar, maliyetleri daha uygundur ve prestijli bir görünüme sahiplerdir. İşte tüm bu özellikler elektrikli araç şarj istasyonu içinde geçerlidir.

Gittikçe Yaygınlaşıyor

Elektrikli araçlar gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Dolayısıyla şarj istasyonları da doğru orantılı olarak her yere konumlandırılmaya başlıyor. Özellikle yerli otomobilin piyasaya sürülmesiyle beraber elektrikli araç istasyonları da yaygınlaşacak. Yani 2023 yılında daha fazla görmeye başlayacağız, petrol ofisleri gibi elektrikli araç istasyonları olacak. Yaygınlaşma 2020 yılında daha da kapsamlı bir şekilde yol kat etmeye başladı. Özellikle akıllı şehirler belediyelerinde en azından 1-2 adet şarj istasyonu olmasına özen gösteriyor. Bu şekilde insanlar tanıyacak ve yavaş yavaş kullanımı artacak.

Doğaya Karşı Sorumlulukları

Teknoloji geliştikçe şarj istasyonlarının kalitesi de artış gösteriyor. Özellikle yeşil sever olmaları ile dikkat çekiyorlar, %100 çevreci olan şarj istasyonları doğaya hiçbir şekilde zarar vermez. Hava kirliliğine yol açmazlar, sürdürülebilir, temiz bir enerji kaynağı olarak geçerler. Arabalarda bu sayede doğayı kirletmeden yolculuk imkanı sunarlar. Yerli üretim olması da yenilenebilir enerji kaynağı olmasında büyük bir etkendir.

Maliyet

Elektrikli araç şarj istasyonu fiyatları çoğu kişinin aklında acaba pahalı mıdır? diye kalmıştır. Fakat sanıldığının aksine oldukça düşük bir maliyete sahiptir. Hatta normal benzin istasyonlarından daha da uyguna gelecektir. Kurulum maliyeti oldukça düşüktür ve sonrasında neredeyse hiç bakım gerektirmez. Buda harcamaların oldukça az olduğunu gösterir. Yerli üretim olması da büyük bir etkendir. Çünkü dışarı bağlılığı azaltır ve ülke ekonomisine katkı sağlar. Ayrıca uzun ömürlüdür, yani bir kere kurulumunu tamamlayıp yılarca kullanabilirsiniz. Uzun ömürlü olmaları yaygınlaşmalarında da oldukça etkilidir.

Bileşenleri

2020 itibariyle daha da yaygınlaşan elektrikli araç şarj istasyonları farklı bileşenlerden oluşmaktadır.

Bunlar;

  • Rüzgar jeneratörleri
  • Güneş panelleri
  • Enerji panelleri
  • Eko güç
  • Bağlantı aparatı
  • Güç istasyonu

Görüldüğü üzere tamamen doğanın bize vermiş olduğu nimetlerden yararlanarak elde edilen bir sistemdir. Güneşin enerjisinden yararlanmak demek sonsuz bir güce sahip olmak demek anlamına gelir. 2020 itibariyle istasyonlar büyüklük ve tasarım olarak da farklılık göstermektedir. Her merkeze göre değişik fonksiyonlara sahip olabilir. Büyük şehir ve daha az nüfuslu yerde elbette farklılıklar olacaktır.

Beklentiler

Bu gelişmeler ile beraber daha fazla beklenti olduğunu da söyleyebiliriz. Dünya üzerinde nasıl bir ilerleyiş var, en çok nerelerde şarj istasyonları kurulu bunların hepsi inceleniyor ve ülkemize göre uyarlamaları gerçekleştiriliyor. Özellikle gelecekte yaşanacak olan şarj istasyonlarında sıra beklemenin kalkacağı kesin gibi duruyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.